Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépett az Orphaned Landből a zenei agy

Komoly érvágás történt az izraeli Orphaned Landnél: a zenekarból huszonkét év után távozott az alapító gitáros, Yossi Sassi, aki a banda arcát adó Kobi Farhi frontember mögött a progresszív metalosok zenei motorjának számított.

„Mint tudjátok, mindig próbálok kreatív, innovatív lenni, a következő eredeti dolgot megírni, és annak szenteltem az életemet, hogy összekeverjem a keleti ízeket a nyugatiakkal, az akusztikusat az elektromossal, a rockot a tradicionális folkzenékkel – mindezt autentikus formában, teljes szívvel. Könyveket írhatnánk arról, mit tettem az Orphaned Landért, és min mentem keresztül a zenekarral, mióta 1991-ben, még Resurrectionként megalakultunk, a korai ’90-es évek összes rajongói levelétől kezdve a Holy Recordsszal kötött első szerződésünkig, a támogatásokig, a költségvetésig, a honlapfejlesztésig, a lista végtelen. Büszke vagyok a rengeteg dalomra, a hangszerelési megoldásokra, a produkciós munkára és a felderített zenei határokra. Az Orphaned Land egy valóra vált álom lett, elképesztően kemény munkával és teljesítményekkel. Életem munkája ez, amelyen több mint huszonkét éven át dolgoztam alapítóként, zeneszerzőként, producerként és számos más egyéb szerepben is. Most úgy érzem, hogy elérkezett az idő az új álmok megvalósítására.”

A közlemény nem részletezi az okokat, de Yossi már a banda tavalyi All Is One lemez őszi európai turnéját – így a magyar koncertet is – kihagyta családi okokra hivatkozva. Sassi jelenleg egy Desert Butterflies című konceptuális szólóalbumon dolgozik, amely a tavalyelőtti Melting Clocks folytatása lesz, és olyan vendégek bukkannak fel rajta, mint Ron „Bumblefoot” Thal a Guns N’ Rosesből, Marty Friedman, vagy Mariangela Demurtas a Tristaniából.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Sanyi 2014-01-08 23:05
Hát..... Már az All is one sem ütött akkorát, de így akkor teljesen elmúlt a varázs.
Idézet
 
 
+1 #1 Wendiii 2014-01-07 09:56
Jól kezdődik az év... :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.