Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépett a Dokkenből és felhagyott az aktív zenéléssel Mick Brown

Visszavonult az aktív turnézástól Mick Brown, a Dokken dobosa. A zenész egyszerűen belefáradt az állandó utazgatásba és koncertezgetésbe.

0706mickbrown

„Wild" Mick Brown helyett a House Of Lordsból ismert BJ Zampával állt ki az utóbbi hetekben a színpadra a Dokken, most pedig a The Classic Metal Show-ban Don Dokken tiszta vizet öntött a pohárba: a dobos nemcsak a zenekarból távozott, hanem egyben nyugdíjazta is magát. „Szerintem Mick befejezte, visszavonult", szögezte le az énekes. „És nagyon hirtelen jött ez az egész. Éppen turnén voltunk, nem is tudom, talán úgy másfél-két hónappal ezelőtt, éppen egy másik nyomorult járatra akartunk átszállni egy reptéren, mint ahogyan azt heti négy-öt alkalommal tenni szoktuk. Mick ekkor húzott félre, és azt mondta: haver, nem tudom tovább csinálni ezt. Megkérdeztem, mi a baj, de csak annyit válaszolt: nem képes folytatni, újra és újra repülni, zenélni, aztán aludni a hotelben, és megint dobolni. Ismét megkérdeztem: a pénz a gond? Netán az utazás? Akár a koncerteket is rövidebbre vehetjük, vagy a számukat is visszafoghatjuk... De annyit felelt: nem, haver, egyszerűen képtelen vagyok folytatni. 10 évesen kezdtem el dobolni, most pedig 62 vagyok. Belefáradtam."

Dokken utóbbin különösebben nem is csodálkozik. „Az emberekben nem annyira tudatosul ez, de minden zenekarban a dobosok dolga a legnehezebb. Évekkel ezelőtt szóltam Micknek, hogy kicsit vegyen vissza, mert túl keményen üt, ebből a szempontból olyan, mint John Bonham. Bárki, aki látta már élőben, tudja, hogy a szart is kiveri a dobcuccából. Szóval mondtam neki, hogy kicsit vegyen vissza, üssön lágyabban, és akkor nem öli meg magát. Azt felelte, nem tud másképp dobolni, egyszerűen csak kimegy a színpadra, mindent belead, és olyan keményen megdolgozza a cuccot, amennyire csak képes rá. Nem tudok jazzdobosként játszani, hiszen rockdobos vagyok – mondta. És mára összeszedett egy rakás sérülést: megsérült a vállízülete, porckopása van, rossz a térde, a lába, a könyöke."

Brown hobbiból továbbra is dobolgat majd itt-ott, de a professzionális zenéléshez nem kíván visszatérni. Zampa a mostani állás szerint fixen is bekerült a Dokkenbe, ahol a dobos távozása után most már kizárólag Don képviseli a '80-as évek legendás felállását.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.