Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kétgitáros bandává vált a Rhapsody Of Fire

Hattagúvá bővült az olasz Rhapsody Of Fire, miután bevettek soraikba egy másodgitárost is Tom Hess személyében. Az új ember már tevékenyen részt vett a június 17-ére várható új lemez, a From Chaos To Eternity munkálataiban, ahol nemcsak a ritmusgitárok oroszlánrészéért felelt, de két szólót is felkarcolt a főnök Luca Turilli művei mellé. A banda egyik új dala máris meghallgatható.

„Évek óta ismerem Tomot”, kommentálta az új ember csatlakozását Turilli. „Nagyszerű ember, jó barátságban vagyunk, és egy cseppet sem lep meg az a siker, ami világszerte övezi a gitárkurzusait. Biztos vagyok benne, hogy művészi tehetsége és egyedülálló képességei révén nagyban hozzájárul majd a banda új szintekre juttatásához a következő években.” Alex Holzwarth dobos szerint Hess játéka az új Rhapsody (tudjuk, Of Fire, de nekünk ez a zenekar már akkor is örökre Rhapsody marad) anyag minden egyes hangjára rányomja bélyegét, jelenlétét az összes dalban érezni lehet majd.

A nyár elején megjelenő lemezhez a zenekar a gitárokat és az énektémákat Triesztben rögzítette, a basszusgitár- és dobsávokat pedig a németországi Wolfsburgban, a régi kollaboráns, Sascha Paeth segítségével vették fel. „Ez a lemez egy korszak végét jelenti", áll a csapat egyik korábbi nyilatkozatában. „E történelmi jelentőségű kiadvány örökre lezárja a Rhapsody sagáinak sorát tizenöt évnyi fantasy-szöveg után, és most utoljára halljuk majd Sir Christopher Lee-t is narrátorként az egyik lemezünkön, amint szerepet vállal a legendás mesében, mely 1997-ben vette kezdetét, és két különböző történetben folytatódott tíz teljes hosszúságú lemezen át. Szomorúak vagyunk emiatt, de tudjuk, hogy épp ezért ez a lemez kiemelt szerepet tölt majd be a zenekar történelmében művészi jelentősége és egyedi epikussága miatt."

Luca Turilli zeneileg roppant különlegesnek ígéri az anyagot, külön kiemelve társai teljesítményét, és azt ígéri a rajongóknak: meg fognak lepődni azon, amit hallanak.

A From Chaos To Eternityre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Ad Infinitum
02. From Chaos To Eternity
03. Tempesta Di Fuoco
04. Ghosts Of Forgotten Worlds
05. Anima Perduta
06. Aeons Of Raging Darkness (letölthető innen)
07. I Belong To The Stars
08. Tornado
09. Heroes Of The Waterfalls' Kingdom
I. Lo Spirito Della Foresta
II. Realm Of Sacred Waterfalls
III. Thanor's Awakening
IV. Northern Skies Enflamed
V. The Splendour Of Angels' Glory (A Final Revelation)

A bandához kapcsolódó hír, hogy Fabio Lione énekes május 3-án Budapesten lép fel a Kamelottal, akiknél beugró emberre volt szükség Roy Khan egészségügyi problémái miatt.

 

Hozzászólások 

 
#1 Equinox 2011-04-18 20:41
Milyen Virgin Steele-es albumcím. From Chaos to Creation. A ritmusgitár szerintem még zeneileg is hasonlít az amerikai epikus bandára. Erőteljes nóta, egy kis + keménység sosem árt
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.