Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két rapper is vendégszerepel a Linkin Park most bemutatott új dalában

Good Goodbye címmel újabb dalt mutatott be a májusban érkező One More Light lemezről a Linkin Park. Chester Benningtonék júniusban a VOLT-on is fellépnek.

0218lp

A Heavy és a Battle Symphony című, eddig bemutatott friss Linkin Park-dalok meglehetősen nagy vitákat váltottak ki nyíltan popos hangvételükkel, és akiknek nem tetszik ez az irány, azok aligha lesznek elégedettek a most bemutatott Good Goodbye hallatán. A dalban két rapper is vendégszerepel az amerikai Pusha T és a brit Stormzy személyében, és már ez is elég sokat elárul a stílusról.

Mike Shinoda szerint egyébként magától a május 19-én érkező One More Light albumtól sem érdemes nagy zúzdát remélni. „Az egyik ok, amiért a Heavyt választottuk felvezető single-nek, mert megmutatja, milyen az új album alapvető hangzása”, mondta a rapper a Billboardnak. „Nem arról van szó, hogy az egész albumnak van egy adott megszólalása, a single pedig valami teljesen más: így szól az egész lemez. Ezért aztán egy efféle dalt akartunk bemutatni először, hogy mindenki hallja, milyen irányba indultunk most el.”

linkinpark_c A zenekar ezúttal alapvetően külső dalszerzőkkel közösen rakta össze az anyagot, amelyre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Nobody Can Save Me
02. Good Goodbye
03. Talking to Myself
04. Battle Symphony
05. Invisible
06. Heavy
07. Sorry for Now
08. Halfway Right
09. One More Light
10. Sharp Edges

Egyelőre nem tudni, van-e valami része ebben a nyílt visszapoposodásban annak, hogy a Linkin Park legutóbbi albuma, a magukhoz képest igen gitárcentrikusra vett, 2014-es The Hunting Party nem lett akkora siker, mint a banda korábbi lemezei. Ugyan a 2000-es Hybrid Theory, a 21. század egyik legsikeresebb albuma „csak” a második helyig jutott a maga idejében az amerikai listákon, azután viszont a banda mind a négy frissen kiadott stúdiólemeze felkerült a Billboard Top 200 tetejére, és a legutóbbi anyag ötödikként ezt a páratlan szériát szakította meg azzal, hogy harmadikként debütált. A lemez azóta világviszonylatban körülbelül egymillió példányban talált gazdára, de az Egyesült Államokban például mind a mai napig nem érte el az arany fokozatot – ezt a szintet korábban a banda összes albuma hozta. Kérdés, mire lehet képes a One More Light…

A Linkin Park június 27-én Sopronban, a VOLT Fesztiválon játszik, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#7 SSlaughterer90 2017-04-19 14:27
Én személy szerint a Meteora óta kíváncsi füllel vagyok-e zenekar munkásságára és jelen pillanatban nem hallok mást mint egy kommersz média árnyékaiban vergődő elvárásnak meg(akarni)fele lő plasztik zenét játszó bandát... :( Hiába a vendégénekesek/rapperek... semmi gitár semmi grandiózus dallam... ez a zenekar halott számomra sajnos
Idézet
 
 
+2 #6 Pink In Lark 2017-04-15 23:59
Gyerekek!

Most nem azért, de ezek a nóták nemhogy a (nu) metallal, de semmilyen rockzenével sincsenek köszönőviszonyb an. Megértem, hogy a LP első albuma miért indított el lavinát (bár én akkor is csak egy felfújt lufinak tartottam pl. a Kornhoz képest), de ez a mostani cucc egy rakat trágya.
Idézet
 
 
+4 #5 sohamaar 2017-04-15 08:13
itt nem is az a gond, h pop, hanem h ennél ötlettelenebb számokat még sosem írtak. nekem a hunting party sem tetszett igazán, hiába voltak azon gitárok. mintha teljesen kiégtek volna, és nem lenne semmi ötletük. a koncerten meg mikor majd játsszák az új számokat, Bradék esetleg lehetnének háttértáncosok, úgyse lesz dolguk.
Idézet
 
 
+10 #4 Codename333 2017-04-14 16:32
anno a thousands of sun hittem ordenáré fosnak tőlük...de az még ehhez képest is kellemes hallgatni való volt......de ezt már a végképp nem tudom értelmezni.....ez nem si Linkin Park.....mintha Chester pop karrierbe kezdett volna...a többiek meg még bíztatják is......arra emg továbbra is kiváncsi vok h mi a fenét művel a stúdióban a banda többi része.....
Idézet
 
 
+14 #3 revdav11 2017-04-14 12:56
A szomorú az, hogy szerintem kajak elhiszik, hogy jó és "kísérletező" amit csinálnak.
Idézet
 
 
+12 #2 unnamed 2017-04-14 10:09
Legbelül én most sírok.
Idézet
 
 
+4 #1 Sanctus 2017-04-14 08:23
A ritmizálás, hangsúlyozás erősen emlékeztet G-Eazy Me Myself and I-ára. Továbbra sem a pop vonal a gáz, hanem a sablonosság.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.