Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két gitárral turnézhat a kényszerszünet után a Dokken

A következő néhány hónapban biztosan nem koncertezhet a Dokken gitárosa, Jon Levin, akinél komoly orvosi beavatkozást kellett végrehajtani még októberben, ám a műtét tényét csak most jelentették be. Mindez azt is maga után vonja, hogy legkorábban jövő májusban várható Dokken turné az aktuális Broken Bones lemez kapcsán - és itt is lesz egy jelentős változás, igaz, ez független Levin operációjától.

A Dokken utolsó három nagylemezének megírásában oroszlánrészt vállalt Jon Levinnek az utóbbi időszakban komoly kézproblémákat és egyéb fájdalmakat okozott egy úgynevezett TOS-szindróma nevű betegség, amelynek lényege abban áll, hogy a nyak alatt futó idegpályákat vagy vérereket nyomás alatt tartja valami. Miután a gitáros már játszani sem tudott rendesen a betegség miatt, októberben kés alá feküdt. „A kezem már remek, de még némi időre van szükségem, mielőtt a válamra akaszthatok egy gitárt és turnézhatok. Májusig várnunk kell, mielőtt ismét játszani kezdenénk”, mondta az operáció kapcsán Levin.

A következő Dokken turnén Jon műtétjétől függetlenül is elképzelhető, hogy a banda főnöke, Don Dokken is gitárt ragad majd. „Nagyobb és teltebb lenne a hangzás két gitárral”, mondta néhány hete a téma kapcsán egy interjúban Dokken. „Emellett amikor a szólókhoz érkezünk, ott menne a ritmusalap továbbra is folyamatosan a háttérben. A Dokken első pár lemezén és turnéján én is gitároztam, és ehhez a stílushoz térünk most vissza.”

Az állás továbbra is az, hogy a Broken Bones az amerikai dallamos hard rock csapat utolsó albuma, Dokken és Levin jövőre Michael Schenkerrel tervez közös akusztikus fellépéseket és lemezt. A zenekar nemrég huszonöt éves Back For The Attack klasszikusáról itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.