Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két éven belül ismét együtt az eredeti Guns N’ Roses?

W. Axl Rose egykori személyi asszisztense szerint csupán idő kérdése, hogy ismét összejöjjön a Guns N’ Roses klasszikus felállása, Duff McKagan aktuális közös koncertjei a mostani leosztással egyértelműen az ehhez vezető út első lépéseit jelentik. Craig Duswalt úgy látja: Duff közvetítő szerepet játszhat az énekes és Slash között.

„Duff kövezi ki az utat ahhoz, hogy ismét kinyílhassanak a kapuk”, mondta Duswalt az ABC Newsnak. „Axl és Duff remekül kijön egymással a bulikon, szóval egyértelműen van egy nyitás. A legproblémásabb kérdés persze továbbra is Axl és Slash kapcsolata. Úgy öt éve Slash egyszer elment Axl házához, de Axl nem akarta látni. Egy ideig azt gondoltuk, összejöhet az újjáalakulás, de aztán megint nagyon ronda lett a helyzet, és akkor már úgy láttuk: nincs rá esély. Axl és Slash jelenleg utálja egymást, ami szomorú, de régen nagyon közel álltak egymáshoz. Mindenkiben van egy olyan érzés, hogy lesz még itt békülés. A következő két évben szerintem összejön a dolog. Már most eleve van egy nyitás, hiszen Duff Axllel játszik.”

Duswalt szerint a páros viszonyában egy konkrét esemény okozott óriási törést, ám nem kívánt belemenni abba, pontosan mi is történt a Use Your Illusion turné vége felé. „Eleve voltak közöttük zenei nézeteltérések: Slash hard rockosabb irányba ment volna, miközben Axl inkább balladákban, rockballadákban gondolkodott. De emellett történt valami konkrét is, ami miatt a mai napig szemben állnak egymással”, mondja Duswalt, aki egyébként szintén azért hagyta ott a Gunst a ’90-es évek első felében, mert egyre nehezebben jött ki az énekessel. „Axl sajátos vezetési stílusa olyannyira elharapózott akkoriban, méghozzá egy rocksztáros értelemben, hogy egyszerűen lehetetlen volt számomra a vele folytatott közös munka a diktátorkodása miatt. Nem vagyok az a fajta ember, akinek parancsokat lehet osztogatni…”

Duswalt nyilatkozata mindenképp érdekes, hiszen az összes érintettet ismeri, és nyilván máig rendelkezik róluk bizonyos belső információkkal. A szépséghiba mindössze annyi, hogy most jött ki egy könyve Welcome To My Jungle címmel, vagyis a figyelemfelkeltő szavak akár ennek reklámozását is szolgálhatják…

 

Hozzászólások 

 
-5 #18 Tomtom 2014-10-22 18:30
Amennyire érdektelenségbe fulladnak a szóló projektjeik szerintem is elképzelhető hogy össze állnak mint a szaros alsónemű. Addig kell ezt meglépni ameddig vannak akik még emlékeznek rájuk. de fájó pont hogy Izzyről szó sincs a cikkben pedig az eredeti Gunsnak zeneileg a legnagyobb mozgatórugója volt. Nélküle marad Axl herélt vinnyogása meg Trash fantáziátlan szólói.
Idézet
 
 
+2 #17 shmonsta 2014-06-10 00:18
Axl-t szerintem tényleg nem érdekli ez az egész. Néha fellép a régi társak közül azokkal akiket kedvel valamennyire és ennyi. A mindennapokban meg tök kényelmes neki olyanokkal koncertezni, stúdiózni, akiket ő választ ki a feladatokra. Fura lenne, ha ezt a komfortot feladná. Slash részéről sem nagyon tudnám elképzelni a nosztalgiázást, éppen csak egy hajszálnyival jobban.
Kár ezt ragozni, mindketten nemet mondtak már ezerszer az újságírók erre vonatkozó kérdésére, ha meg egyszer valami csoda folytán mégis megtörténne, akkor majd lehet örömködni :D
Idézet
 
 
+3 #16 queensryche999 2014-06-09 15:57
@shmonsta

Ja, most már beugrik, ezt én is olvastam anno. Azért ez már nem olyan aktuális (2011 vége), hogy azóta ne változhatott volna 1-2 dolog, főleg Axl-t ismerve. Félreértés ne essék: a realitása ennek az egésznek nagyon csekély, én se vagyok hülye. :) Egyébként ez a "nem dolgoztak elég keményen, nem alkottak semmi igazán maradandót" mellébeszélés indoknak nagyon kevés. Axl-ről simán el tudom képzelni, hogy derogál neki megnyitnia egy youtube-ot és rákeresni Steven-re, vagy feltennie Izzy szólólemezeit. (Könyörgöm, Izzy talán a legrégebbi barátja...) Egy átlagemberről fel sem tételeznék ilyet, de Axl elég fura ahhoz, hogy tényleg csak a saját elefántcsonttor nyán belüli dolgokat lássa. Slash túl nagy név ahhoz, hogy valaki ne tukmáljon rá egy CD-t, vagy épp a hiúsága miatt ne hasonlítsa össze vele magát. Már csak azért is fura egyébként ez az egész, mert aki tisztában van a Guns dolgaival tudja, hogy gyakorlatilag Izzy volt a korai évek egyik fő dalszerzője, az ő kettősük Slash-sel (+Duff, mert ő is aktív szerző volt) hozta össze a riffeket. Ja és ugye azóta állt már egy színpadon Izzy és Axl, szóval annyira nem lehet szar a jó öreg Izzy.
Idézet
 
 
-2 #15 jonah j jameson 2014-06-09 05:47
chris sicht... ki lesz a kovetkezo forras, boz cordolla? :D
Idézet
 
 
+5 #14 shmonsta 2014-06-09 00:40
Ezt olvastam:
"azt azért hozzátette mindehhez, hogy az együttes régi tagjai közül nem igazán szeretne még egyszer együtt zenélni Steven Adlerrel, és hasonlóan vélekedik Izzy Stradlinról is, akivel szintén nem lépne egy színpadra. Ennek okaival kapcsolatban elmondta, hogy bár emberileg nincs különösebb baja velük, de látja, mit csináltak azóta, mióta a klasszikus együttes felbomlott, és véleménye szerint nem dolgoztak elég keményen, nem alkottak semmi igazán maradandót, ami számára megfelelne."

Duff meg ezt mondta Chris Sichtnek: "Izzyt abszolút nem izgatja a zenélés, pláne nem a régi dolgok felmelegítése."
Emellett azt is mondta, hogy már ő sem gondolkodik egy esetleg összeborulásról és, hogy Axl és Slash is annyira jól elvan a mostani dolgaikkal, hogy felesleges ebben reménykedni. Méltatta még Myles Kennedyt, hogy milyen normális, nyugodt srác és hogy, Slash mennyire megérdemelte, hogy egy ilyen emberrel hozta össze a sors.

Ebből szűrtem le amit írtam, lehet, hogy valamit félreértettem.
Az már csak az én gondolatom, hogy a Velvet Revolverhez is azért csak találtak volna egy énekest, ha nagyon akarják. Ehelyett Slash két lemezt csinált már másokkal, Duffnak van két rendes zenekara, egy valami feldolgozásband ája és egy ideig a Jane's Addictionben is zenélt. Tehát még az a két őstag sem folytatta a közös zenekarozást, akiknek elvileg semmi bajuk egymással.
Félreértés ne essék, az elejétől fogva imádom a Gunst, a mai napig sokat hallgatom. Egész egyszerűen képtelenségnek tartom, hogy valaha is összejöjjön az eredeti felállás. És hát a szereplők is azt mondják folyton, hogy biztos nem lesz ilyen. Plusz, ha valami isteni csoda folytán meg is történne, akkor is olyan ronda vége lehetne a dolognak, amilyet még nem láttunk.
Viszont örülök, hogy még most is el lehet beszélgetni a veletek erről a dologról, ebből is látszik, hogy mennyire megszerettük annak idején ezt a csapatot :D
Üdv.
Idézet
 
 
+1 #13 queensryche999 2014-06-08 13:13
Na kinek a tyúkszemére léptem? :P
Idézet
 
 
#12 queensryche999 2014-06-08 12:05
Idézet - shmonsta:
Az Izzy nem zenél dolgot Duff nyilatkozta nemrég, nem én találtam ki. Az mondta, hogy Izzy jelenleg nem zenél és nem is érdekli a zenélés. Adler 1 évvel ezelőtt újra rehabon volt, amiatt csúszott az albumának a turnéja de előtte is rendszeresen tartóztatták le heroinbirtoklás , bódult állapotban való vezetés meg még ki tudja, hogy mi miatt. Kb. 3-4 tiszta éve volt az utolsó visszaesés előtt összesen. Gondolom, erre gondolt Axl. Még ha ki is békülnének, azért merész vállalkozás lenne egy ilyen turné.


Ha valóban ezt nyilatkozta, én elhiszem - bár zenészeknél nem úgy szokott működni, hogy nyomod 30 évig, aztán egyszer csak megunod magát a zenélést (inkább a biznisz része jellemző) - viszont az hülyeség, amit állítólag Axl nyilatkozott, hogy nem hoznák a szintet. Izzy esetében kizárt, hogy ne tudná eljátszani a részeit, Steven pedig nagyon remélem, hogy azért olyan mélyre nem ment vissza, mint volt a 90-es években. 1-1.5 évvel ezelőtti felvételek vannak róla ahol nagyszerű formában dobol.

Én továbbra is azt mondom, hogy Axl a kulcsa mindennek. Akivel ő jó eséllyel sajnos nem fog kibékülni, az Steven, de vele sem az a gond, hogy ne tudná eljátszani a bulit (ha tiszta), hanem a régi sérelmek, meg Axl viszolygása attól, hogy Steven sajnos sokáig heroinista volt, jóval tovább és mélyebben, mint Slash és Izzy.
Idézet
 
 
+2 #11 shmonsta 2014-06-08 09:54
Idézet - queensryche999:
*Single-t adott ki nem EP-t. (2012)

Az Izzy nem zenél dolgot Duff nyilatkozta nemrég, nem én találtam ki. Az mondta, hogy Izzy jelenleg nem zenél és nem is érdekli a zenélés. Adler 1 évvel ezelőtt újra rehabon volt, amiatt csúszott az albumának a turnéja de előtte is rendszeresen tartóztatták le heroinbirtoklás , bódult állapotban való vezetés meg még ki tudja, hogy mi miatt. Kb. 3-4 tiszta éve volt az utolsó visszaesés előtt összesen. Gondolom, erre gondolt Axl. Még ha ki is békülnének, azért merész vállalkozás lenne egy ilyen turné.
Idézet
 
 
#10 queensryche999 2014-06-07 18:07
*Single-t adott ki nem EP-t. (2012)
Idézet
 
 
+6 #9 queensryche999 2014-06-07 17:59
Idézet - a.75:
Meg olyan jót a léleknek, hogy újra együtt láthatjuk őket.


Az original Guns önmagában jót tenne ennek a világnak. Nem egy rajongó-kamasz beszél belőlem. Akik a 80-as évek végén, 90-es évek elején voltak fiatalok, (vagy öregek, de nyitottak) és a maga valójában tapasztalták meg ezt a zenét - nem a youtube-ról, a wikiről, meg blogokból -, azoknak ez a banda mindig is a legnagyobbak között lesz. Kétségtelen, hogy ebben az emtívís hájpnak is szerepe van, de van egy nagy különbség a mai és az akkori hájpolt dolgok között: akkoriban ehhez teljesítmény is kellett. Jó időben voltak jó helyen, jó zenével. Ezt nem nagyon lehet észérvekkel megfejteni, olyanok ők nekünk, mint a 70-es éveknek a Zep, vagy épp az Aerosmith,

Ezek a srácok az álmukból felébredve is tökéletes koncertet produkálnának, Axl az egyetlen gyenge pont a hangja miatt, de erről nem csak ő tehet. Az énekhang sajnos nem olyan, mint a gitáron a húrkészlet, hogy lecseréled a régi berozsdált húrokat és tolod tovább. Nem tudom, honnan veszi bárki, hogy Izzy nem zenél; nemrég adott ki EP-t. Stevenről nincs naprakész infóm, de legutóbb nagyszerű bőrben volt. Nincs itt semmi gond, rendezni kéne az ellentéteket. Bíztam abban, hogy a korral majd lenyugszik Axl is és nem egóskodik, főleg ugye a Hall of Fame kapcsán volt ez a reményünk, de sajnos nem jött össze.
A magam részéről továbbra is bízom abban, hogy még mielőtt Slash pészmékere be nem szarik, még mielőtt Axl kap egy sztrókot, összehozzák a dolgot. Egy komoly személyi ellentét van sajnos és az nem Slash és Axl, hanem Axl és Steven között van, Nem szívesen mondom, mert Steven szerepe óriási az Appetite korszak hangzásában, de legrosszabb esetben hívják inkább Sorumot, mintsem emiatt bukjon el a dolog. Egy a lényeg: Axl kezében a döntés. Neki kell megtennie a békülőgesztust Slash felé. (Hihetetlen, hogy eddig nem tette meg. )
Idézet
 
 
+1 #8 a.75 2014-06-07 17:01
Idézet - Timár Attila:
Én azt mondom, ha egyszer mégis összehozzák, a tagok olyat hozhatnak össze közösen (zeneileg), ami a legmagasabb várakozásoknak is meg fog felelni.

Én nem támasztanék ilyen magas követelményeket . Igazából az is mindegy lenne, mit kolompolnak össze közben. ennek inkább rocktörténeti jelentősége lenne.
Meg olyan jót a léleknek, hogy újra együtt láthatjuk őket.
Idézet
 
 
+2 #7 Timár Attila 2014-06-07 15:33
Duff volt mindig is az összekötő kapocs a két oldal (Axl és Izzy illetve Slash és Steven), ő az egyetlen, akit mindenki kedvel a bandán belül.
Én azt mondom, ha egyszer mégis összehozzák, a tagok olyat hozhatnak össze közösen (zeneileg), ami a legmagasabb várakozásoknak is meg fog felelni.
Idézet
 
 
+3 #6 bogar 2014-06-07 14:25
Idézet - Metal:
Idézet - shmonsta:
Izzy Duff szerint egy ideje már egyáltalán nem zenél és nem is érdekli. Ezt mostanában készült interjúkban elmondta többször, amikor a Guns összeállással nyaggaták. Valóban fellépett már néhányszor a zenekarral, de Axl azt nyilatkozta, hogy az eredeti Guns nem csak Slash és az ő személyes kapcsolata miatt nem jöhet össze, hanem mert Izzyvel és Steven Adlerrel nem szeretne igazán együtt zenélni, mert nem hozzák már azt a szintet, ami kéne. Haverkodás meg pár szám belefér vendégként, de az nem, hogy az eredeti öt tag koncertezzen együtt.


Steven Adler nem hozza a szintet? :O Akkor bele kene hallgatni Az Adler eddig egyetlen lemezebe, a Back From the Deadbe. Ugyan azt hozza, amit 20-30 eve.


De azóta megint megjárta a rehabot. Kábé annyira stabil, mint egy szappanbuborék.
Idézet
 
 
+2 #5 Metal 2014-06-07 14:02
Idézet - shmonsta:
Izzy Duff szerint egy ideje már egyáltalán nem zenél és nem is érdekli. Ezt mostanában készült interjúkban elmondta többször, amikor a Guns összeállással nyaggaták. Valóban fellépett már néhányszor a zenekarral, de Axl azt nyilatkozta, hogy az eredeti Guns nem csak Slash és az ő személyes kapcsolata miatt nem jöhet össze, hanem mert Izzyvel és Steven Adlerrel nem szeretne igazán együtt zenélni, mert nem hozzák már azt a szintet, ami kéne. Haverkodás meg pár szám belefér vendégként, de az nem, hogy az eredeti öt tag koncertezzen együtt.


Steven Adler nem hozza a szintet? :O Akkor bele kene hallgatni Az Adler eddig egyetlen lemezebe, a Back From the Deadbe. Ugyan azt hozza, amit 20-30 eve.
Idézet
 
 
+1 #4 bogar 2014-06-07 13:33
Persze!
Az én anyám meg salakmotor versenyző. :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.