Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kényszervallatás metallal: a Metallica tiltakozott, a Demon Hunter büszkén bátorította a hadsereget

Interjút adott az amerikai Esquire magazinnak az az amerikai tengerészgyalogos, aki két évvel ezelőtt végzett Oszama bin Ladennel. A név nélkül nyilatkozó elitkatona az interjúban elárulta: a Metallica tiltakozott az ellen, hogy zenéjét kényszervallatásokhoz használják, de nem minden súlyos muzsikát játszó csapat volt erre a témára ilyen érzékeny…

„Amikor Irakban megkezdődött a háború, a Metallica zenéjét használtuk az emberek felpuhításához, mielőtt kihallgattuk őket”, mondta a tengerészgyalogos. „Amikor a zenekar megtudta ezt, azt mondták, fejezzük ezt be, mert nem akarják, hogy a zenéjüket erőszakos célokra alkalmazzák. Bocs, srácok, volt egy Kill ’Em All című albumotok… De eleget tettünk a kérésüknek. Aztán egy Demon Hunter nevű zenekar lépett kapcsolatba velünk. Mondták, hogy támogatják, amit csinálunk, és küldtek egy rakás CD-t meg felvarrót. Minden bevetésemen viseltem a Demon Hunter felvarrómat, akkor is, amikor megöltem bin Ladent.”

A Metallica néhány évvel ezelőtt nyilvánosan is több alkalommal kifejezte rosszallását amiatt, ha zenéjüket foglyok vallatásához használták. „A Metallica zenéje egy csomó rémült 18, 19, 20 éves srácnak segít, akik ott vannak a fronton, és pokoli munkákat végeznek el a nevünkben”, magyarázta Lars Ulrich dobos az MSNBC-nek a téma kapcsán. „De amikor ilyen történeteket hall az ember… Roppant bizarrnak és különlegesnek hangzik, hogy miközben a zenénk össze szokta hozni az embereket, mások ilyen körülmények között alkalmazzák. Ez biztos nem olyasmi, amit bármilyen módon is támogatnánk vagy jó szemmel néznénk. És ha már léteznek emberek, akik olyan ostobák, hogy a Metallicát használják a foglyok vallatásához, nem értem, miért feledkeznek meg azokról a zenékről, amik tőlünk balra vannak. Legalább harminc norvég death metal bandát tudok neked felsorolni, akik mellett a Metallica körülbelül úgy szól, mint Simon és Garfunkel…”

James Hetfield kevésbé markánsan határolódott el a történtektől, mint Lars. „Egy részem büszke erre, hiszen a Metallicát választották”, mondta a frontember a 3sat televíziónak, amikor arról kérdezték, mit szól hozzá, hogy a szeptember 11-ei egyik feltételezett tettest az Enter Sandmannel vallatták, mire az illető zokogásban tört ki, mivel azt hitte, a sátán zenéjét hallja. „A zenénk erőteljes, agresszív, és valami olyasmit képvisel, amit nem szeretnek: talán a szabadságot, a szólásszabadságot… Nem tudom. Egy másik részem pedig szomorú emiatt, mert az emberek azon aggódnak, hogy mindez valamiféle politikai állásfoglalás a részünkről. Pedig semmi közünk ehhez az egészhez: mindig is próbáltuk távol tartani magunkat a politikától, a két dolog számunkra nem összekeverendő. A politika szétválasztja az embereket, mi pedig össze akarjuk hozni őket. Vagyis ez van… Nem mondhatom nekik, hogy ne csinálják, és azt sem, hogy csinálják. Ez egy helyzet – nem jó vagy rossz, egyszerűen így van.”

A Demon Hunter többek között keresztény meggyőződéséről ismert az amerikai színtéren, és a Metallicához hasonlóan szintén San Francisco-iak.

 

Hozzászólások 

 
+4 #7 the raven 2013-02-27 11:21
MUZSIKA TV-DIRIDÁRI???
Idézet
 
 
+3 #6 Schill Gábor 2013-02-22 11:36
Javasolnám Kiszel Tüncit naptárastul...
Idézet
 
 
+1 #5 kt 2013-02-19 23:42
Bezzeg a mi világvezető, bölcs nemzetünk.
Idézet
 
 
+1 #4 Carrast 2013-02-19 21:22
az amcsik mindig adnak egy jó alkalmat h röhögjek rajtuk (kínomban)
Idézet
 
 
+7 #3 rotten 2013-02-13 09:45
Ha már Metallica, akkor a Kill ’Em All helyett a Lulu-t kellett volna választaniuk... Vagy azt már a vallatók sem bírták?
Idézet
 
 
+11 #2 Sárvári Gábor 2013-02-12 09:55
Mostanában nem csípem The Lars-ot, de itt frankón igaza van. Ő mondta meg a tutit. Papa Het kijelentésének viszont nem örülök. Mi az hogy nem mondhatja? Dehogynem! Minden számnak ő az egyik szerzője, azt mond amit akar. Ha azt mondaná: Ne! Akkor, nem! Ennyi. Szerintem. Mondjuk ahányszor már hallottam az Enter Sandman-t, engem is lehetne vele vallatni . . . . . most már :)
Idézet
 
 
+12 #1 L 2013-02-12 06:20
A Demon Hunterrel engem is lehetne vallatni... :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.