Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Karrierje utolsó megaméretű turnéját nyomhatja le nyáron a Rush

Úgy látszik, oly sok más veterán előadó mellett a Rusht is elérte a búcsúzási kényszer. Geddy Lee-ék turnéra indulnak nyáron Észak-Amerikában, ám a csapat már az utóbbi hónapokban sem tagadta, hogy annyira nem egységesek azt illetően, van-e most kedvük ehhez az egészhez, a körút kapcsán kiadott nyilatkozat pedig arra utal: nem lesz több hasonló méretű körút a jövőben.

Fennállásának negyvenedik évfordulóját kívánja megünnepelni a kanadai progresszív óriás Rush azzal a harmincnégy amerikai várost érintő, R40 fedőnevű turnéval, amely május 8-án startol az oklahomai Tulsában, és augusztus 1-jén zárul Los Angelesben. „Ezeket a koncerteket nem szabad kihagyni, és a zenekar negyvenéves karrierjének legjava előtt tiszteleg majd. Az a legvalószínűbb, hogy ez lesz a zenekar utolsó olyan turnéja, amely ilyen méretű”, fogalmaz a sajtónyilatkozat.

Mindez persze akármit jelenthet, és a Scorpions vagy a Judas Priest példája alapján az ember könnyedén rá is legyint a dologra, ám az utóbbi hetekben a Rush tagjai nem titkolták, hogy ők maguk sem egységesek azt illetően, kell-e idén nyáron gigaturné a tengerentúlon: Alex Lifeson gitáros lelkes volt, de Geddy Lee basszer/énekes már némileg vonakodóbbnak tűnt, Neil Peart dobos pedig komoly dilemmaként jellemezte a döntést, mivel inkább a családjával töltötte volna az időt. Egyelőre arról sem született még döntés, mikor lehet folytatása a banda legutóbbi lemezének, a 2012-es Clockwork Angelsnek. Egy dolog biztos: idén nem. „Szerintem először turnézni fogunk”, vélekedett Lee még tavaly novemberben. „De nem tagadom, nagyon ott motoszkál bennem, hogy egyszerűen csak játsszunk, és vegyük fel. Szeretnék készíteni egy új lemezt, de nem tudom, a többiek miként állnak ehhez. Azt tudom, hogy Alex Lifeson szintén készen állna a dalszerzésre. De mi mindent együtt döntünk el.”

Akárhogy is lesz, a Rush e hónapban harmincöt éve megjelent Permanent Waves albumáról itt olvashatsz bővebben.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Horse80 2015-01-24 17:29
Hát akkor ez lesz tán az utsó esély látni őket... irány USA. :)
Idézet
 
 
+3 #1 Jézus 2015-01-24 11:58
Mekkora csavar az utolsó mondat, akárhogy is lesz, azért a Permanent Waves-ről olvashatunk :D A legtöbb esetben azért jobban sikerül a Klasszikushock beékelése a zenekarral kapcsolatos cikkbe :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.