Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

K.K. Downingnak nem hiányzik a Priest – legalábbis egyelőre…

Érdekesen fogalmazott egy friss interjúban K.K. Downing, aki lassan három éve lépett ki a Judas Priestből: a gitáros nem zárta ki kategorikusan, hogy egyszer még visszavágyjon a brit heavy metalosokhoz, akik jelenleg utódjával, Richie Faulknerrel készítik a következő albumot.

„Az emberek folyamatosan kérdezgetik: nos, hiányzik? Na, tudom, hogy hiányzik! A válaszom pedig egy negyven évig tartó, non-stop karrier után mindig az, hogy nem fogom hiányolni ezt az egészet az első héten vagy hónapban vagy akár évben. De alighanem eljön majd egy idő, amikor talán elkezdek gondolkodni ezen…”, mondta Downing a MetalTalknak adott interjújában. „Épp most kaptam egy nagyon kedves levelet egy Costa Rica-i arctól: írta, hogy hiányolt a Priestből, meg hasonlókat. Amikor ilyesmi történik, nyilván egyre nehezebb együtt élni azzal a ténnyel, hogy nem vagyok már a része ennek az egésznek. Azt meg ki tudja, mit hoz a jövő? Én biztosan nem… Összességében relatív szempontból ma is fiatalnak és erősnek érzem magam, ha bátorkodhatok ilyet mondani, talán még szorult belém némi élet. Ki tudja? De tény, hogy hosszú volt a pályafutásom, és ahogy az elmúlt időszakban megváltozott a zeneipar, méghozzá biztosan nem jó irányba… Azt viszont mindenki tudja, hogy az élő koncertek ma is fantasztikusan mennek. Ha más nem is, de a turnézás és a koncertezés erősebb ma, mint valaha, és nagyobb igény is mutatkozik iránta. Ez a szegmens nagyon egészséges. Legalább mindenki mehet koncertezni, és a zenekarok eleve ezt szeretik a legjobban…”

K.K. saját bevallása szerint nem lóg folyton a telefonban volt zenésztársaival. „Szórványosan kapcsolatban állunk, de hát negyven év hosszú, nagyon hosszú idő… Az biztos, hogy baromi nehezen tudnék most visszaállni dalszerzési és felvételi üzemmódba. Azelőtt elképesztő időt fordítottam arra, hogy jobbak, nagyobbak és egyénibbek legyünk, ami az évek során egyre monumentálisabb feladattá vált. Miközben nekem is azt kell mondanom, hogy ha elmegyek megnézni élőben a kedvenceimet, én magam is azt szeretem, ha az ismert és szeretett nótákat nyomják, nem pedig azokat, amiket még nem is hallottam. Talán az újakat is meg tudom szeretni, de hát egy élő bulin az ember zúzni és énekelni akar.”

Downing kilépésének okai a mai napig nem tisztázottak: a hivatalos verzió szerint egyszerűen csak másra vágyott, bizonyos pletykák szerint azonban a Judas Priest köztudottan gyenge lábakon álló menedzsmentjével támadtak nézeteltérései. Mivel azonban utóbbit a másik gitáros, Glenn Tipton párja, Jayne Andrews vezeti, változásra ezen a téren nem mutatkozott reális esély.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.