Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Július 4-én állhat utoljára színpadon a Black Sabbath

0408sabsUgyan a Black Sabbath és Ozzy Osbourne esetében az ember eleve fenntartásokkal kezeli az utolsó turnék és búcsúkoncertek belengetését, ezúttal talán mégis érdemes valamennyire komolyan venni Tony Iommi szavait. Az utóbbi években limfómás megbetegedésével harcoló gitáros szerint könnyen lehet, hogy a csapat idén júliusban áll utoljára színpadon.

A jelenlegi állás szerint július 4-én, a londoni Hyde Parkban zárul a Black Sabbath aktuális turnéja. A Barclaycard British Summer Time fesztiválon Ozzyék a headlinerek, de mellettük ott lesz még a főszínpadon a Soundgarden, a Faith No More, a Motörhead és a Soulfly is. „Ez lehet a legutolsó Sabbath koncert”, mondta a brit Metal Hammernek Tony Iommi a buliról. „Nem akarom, hogy így legyen, de az utána következő időszakra nézve már igazából semmilyen tervvel nem rendelkezünk, szóval az eddigi tudásunk alapján akár tényleg lehet ez is a legutolsó fellépésünk. Hogy őszinte legyek, nem akarok már túl sokáig ilyen méretű turnékon részt venni, mert rosszul érzem magam közben…”

Mindez nem azt jelenti, hogy az utóbbi években súlyos limfómás megbetegedéssel küzdő Tony állapota rosszabbra fordult volna: a kezelések márciusban befejeződtek, az orvosok nyáron adnak majd átfogó diagnózist neki. „Most olyan stádiumban vagyok, ahol nem kapok kezelést, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy ki kell derítenünk, visszatér-e a rák, vagy még mindig ott van, vagy bármi más. Nem tudom… Kicsit aggasztó ez az egész. Miután vége a turnénak, megvizsgálnak, és kiderül, mi lesz. De a Hyde Parkban adandó koncert nagyszerű befejezés az európai turnéhoz. Óriási fellépőlista, remek emberek. Egyelőre még nincsenek extra terveink, de szerintem különleges lesz…”

A Sabbath a nickelsdorfi Novarock fesztiválon is ott lesz, természetesen főattrakcióként.

 

Hozzászólások 

 
+21 #1 Szőlő 2014-05-15 08:48
Ha így is lesz, csak köszönettel tartozunk nekik. Nem fiatal, beteg is. Lenyomta ezt a turnét, az sem akármi.... Ekkora életművel a háta mögött... Gyógyuljon, az a legfontosabb.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.