Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jubileumi újrakiadásban jelenik meg az István, a király

Remaszterelt, jubileumi újrakiadásban lát napvilágot az István, a király rockopera. A friss változat augusztus 18-án jelenik meg.

0730istvan

1983-ban mutatták be először az István, a király rockoperát. Történelmi és kulturális jelentőségét lehetetlen túlbecsülni, hiszen nem csupán zenei élményt nyújtott, hanem egész generációkat megérintő történettel is megajándékozta hallgatóit. Szörényi Levente és Bródy János Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján közösen alkotta meg a hazai zenei élet egyik legnagyobb és legemlékezetesebb alkotását, amely minden idők legsikeresebb könnyűzenei albuma lett a Kárpát-medencében. A cselekmény a magyar történelem egyik legfontosabb pillanatát örökíti meg, István király életét, küzdelmeit és belső vívódásait mutatja be. Sikerét az olyan előadók is növelték, mint például Varga Miklós, Nagy Feró, Vikidál Gyula, Sebestyén Márta vagy Deák Bill Gyula. A történet üzenete még ma is aktuális és időtlen, így generációk óta életképes maradt.

Az ősbemutató negyvenéves jubileuma alkalmából az eredeti felvételek digitális felújításon estek át, így most még tisztábban és gazdagabban szólalnak meg a legendás dalok. A remaszter ismét Rozgonyi Péter nevéhez fűződik, aki az album eredeti hangmérnökét, Kálmán Sándort is beavatva dolgozott, hogy a lemez hangzását modern technológiával frissítse fel, megtartva az eredeti hangulatot és autentikus hangzásvilágot. Az albumhoz két, 24 oldalas füzet tartozik, amelyekben a teljes szövegkönyv és Majnik Lászó részletes ismertetője mellett.

További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.