Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jótanácsokkal szolgál a nagy öregeknek a Trivium

Már itt van a kanyarban a Trivium új albuma, amit a floridai thrash/metalcore banda a stúdióguru Colin Richardsonnal készített el. Egy új-zélandi televíziónak adott interjúban a felvételek apropóján Matt Heafy énekes/gitáros és Corey Beaulieu gitáros (a képen Kirk Hammett társaságában) még a Metallicának és a Slayernek is adott néhány jótanácsot.

„Az utolsó Metallica lemez jobb volt, mint a St. Anger”, fogalmazott Corey. „Jó munkát végeztek, amikor visszatértek ahhoz a hangzásvilághoz, ami annak idején Metallicává tette őket. De valahogy azt kívánom, hogy bárcsak valami olyan szakemberrel melóztak volna a stúdióban, mint Colin vagy Andy Sneap. Ha a Death Magnetic és az új Slayer album olyan szinten állna produkciós szempontból, mint a legutóbbi Megadeth vagy Exodus lemezek, olyan brutálisak lennének, mint a szar. A dalok jók, de az ad igazi élményt a hallgatóknak, ha a fasza nótákat gyilkos, modern produkcióval párosítod. Manapság már a hálószobádban, a laptopodon is hihetetlen megszólalású anyagokat készíthetsz ProToolsszal meg a rendelkezésre álló technikával. Szóval remélem, hangzásilag a következő Metallica lemez lezúzza majd a fekete albumot, ami annak idején messze a saját kora előtt járt produkciós téren.”

Matt Heafy konkrét személyi javaslatot is tett az új Hetfield & Ulrich Művek album stúdiózásához. „Ha Colin Richardsonnal dolgoznának, a lemez jobban szólna a fekete albumnál. Egyértelműen és minden kétséget kizáróan Colinnal kellene stúdiózniuk. A fekete album máig a létező legjobb hangzású metal lemez, szóval nem lenne semmi, ha felülmúlnák, és Colinnal erre minden lehetőségük adott lenne.” A Metallica egyébként aligha fogadja meg a fiatalok tanácsait, hiszen nemrég bejelentették, hogy a következő mű producere ismét a Death Magnetic-en debütált Rick Rubin lesz.

A Trivium új albuma júliusra várható a Roadrunnernél, tervezett címe egyelőre még nem szivárgott ki. A négyesfogat a stúdiózás előtt nem kevesebb, mint 18 hónapig dolgozott a dalokon, és az előzetes nyilatkozatokban eltávolodást ígértek a legutóbbi Shogun komplexebb vonalától, inkább az áttörést meghozó 2005-ös Ascendancyt emlegetik viszonyítási pontként.

„Amikor az Ascendancyn melóztunk, direkt a dalokra helyeztük a hangsúlyt, nem pedig arra, hogy megmutassuk, mennyire jól tudunk játszani a hangszereinken", nyilatkozta korábban Heafy. „A következő két lemezünknél más volt a helyzet... Most azonban még ennyi idő után is ugyanolyan izgatott vagyok az anyag miatt, mint amikor megírtam hozzá az első riffeket. Ezen az albumon szerepelnek majd a legminimalistább és legdurvább pillanataink, de közben lemez messze túlmutat azon, amit az emberek arról gondolnak, milyen a metal, vagy milyen lehet."

„Ezúttal megbizonyosodunk arról, hogy valóban minden dal minden egyes részének értelme van", tette hozzá akkor Beaulieu. „A nótáknak szuper-fogósnak kell lenniük, olyanoknak, amik nem mennek el az ember mellett. A lényegretörő fogalmazásmódra koncentráltunk, tehát most nem lesznek 7-8 perces számok, viszont tele van az anyag állati jó riffekkel, betétekkel, és természetesen gitárszólókkal is. Nem úgy szól, mint a Shogun, annál sokkal arcbamászóbb, súlyosabb és gyorsabb, de egyértelműen triviumos a zene. Valahogy minden egyensúlyba került: akad négy vagy öt dalunk, amiben csak üvöltés van, írtunk pár olyat is, amiben csak tiszta ének, meg persze olyanokat is, ahol ez is, az is. Akárcsak annak idején az Ascendancyn... Kellemesen változatos az egész lemez, mert minden nótának megvan a maga arca, és jól is passzolnak egymás után."

A Trivium nyáron a Rockstar Energy Mayhem Festival turnén kezdi meg a lemez promotálását az Egyesült Államokban, ahol a Disturbed, a Godsmack, a Megadeth, a Machine Head és a Hatebreed is játszanak majd.

 

Hozzászólások 

 
#6 Venomádi 2011-05-19 23:26
Ja mondjuk a Judas-t kihagytam a sorból. Hát eszméletlen néha a Stained Class-en csodálkozom milyen b. jól szól. De ott van a BLS Eternal lemezén a dob, hát olyat max Panteránál hallottam. De ami az Eternalon szól az tényleg DOB. Odabasz
Vagy csak nagyon jól sikerült elkapni az arányokat.
Idézet
 
 
#5 Nűnű 2011-05-19 10:52
Igazából a Metallica 1986 óta nem készített el olyan lemezt, aminek a hangzása előremutató lett volna.
(A Fekete LEmez szerintem jó volt, de nem előre mutató, legalábbis hangzás értelemben, csak a Metallicának nyújtott újat, meg lehet hallgatni az 1990-es Judas Priest: Painkillert, annál nem szólt jobban.)
Nekem sem jött be a World Painted BLood hangzása.
Valahol igazuk van az ifjú srácoknak.
Idézet
 
 
#4 kamikaze 2011-05-19 10:04
Szerintem meg a Lynch Mob Wicked Sensation-ja az etalon hangzású lemez, vagy a Dream Theater BCSL-je. Nagyon szubjektív ez, hogy kinek mi tetszik. Az biztos, hogy a Metallica a "fekete lemez" óta nem csinált igazán jó hangzású albumot, sőt jó albumot se. Bár a DM már hallgathatóbb, mint az előző 3 stúdióalbuma, de nagyon messze van zeneileg és hangzásilag is pl. a Ride The Lightning-tól. Attól tartok azt a szintet már sosem érik el. Más a hozzáállásuk, a gondolkodásmódj uk, és a sikeréhségük is. Nem hiszem, hogy különösebben érdekelné őket az ilyen minőségi kifogás (lásd Lars egyik nem túl régi nyilatkozatát az újkori lemezeik hangzásáról), amikor így is a pénzüknél vannak. Sajnos erről szól náluk manapság az egész, kár lenne tagadni. A Pantera Vulgar-je is tényleg állati, ja és majd kifelejtettem a Cacophony Go off!-ját, valamint Jason Becker Perpetual Burn-jét! Na ez a két utóbbi aztán mindent visz a "hegedűszerű" gitárhangzásból . Ha Paganini élne, térdre borulna előttük.
Idézet
 
 
#3 Neondreamer 2011-05-18 23:12
Ezt inkább úgy lehet értelmezni, hogy protoolsal is jobbat lehet csinálni mint a legutóbbi 'tallica/Slayer, és a Metallica esetében igaza is van, ennyi pénzből és a korábbiakhoz vizsonyítva elég harmatos lett a DM. A Slayernek meg jól is áll ez a csupasz hangzás, de attól függetlenül kiváncsi lennék hogy szólnának egy modern hangzású anyagon.
Idézet
 
 
#2 Venomádi 2011-05-18 22:11
Amondó vagyok, hogy a Pantera lemezeknél jobban semmi nem szól. Talán még az Overkill Killbox lemeze ami lebaszós. A Slayernek pedig a legutóbb jól állt a garázshangzás, pont ettől dzsuvás az egész, ahogyan náluk illik is, hogy az legyen.
Idézet
 
 
#1 Robidog 2011-05-18 16:03
Pro-Tools ???????????
Kis kuki ez a Rock lényegét veszi el a nyers zabolátlan erőt amit semmilyen stúdió szar nem pótol!!!!!!!!!! !
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.