Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jön Thobbe Englund szólóalbuma: „Brutálisan őszinte megközelítésű, színtiszta heavy metal”

0218thobbeKét dal is meghallgatható a Sabatonból ismert Thobbe Englund első szólólemezéről, amely márciusban jelenik meg. A gitáros tavasszal Magyarországon is fellép a Bloodbound és a Crystal Viper társaságában.

Tavaly lépett ki a Sabaton soraiból Thobbe Englund gitáros, aki március 10-én, Sold My Soul címmel hozza ki első önálló albumát a Metalville-nél. Noha a szélesebb közönség a Sabatonban ismerte meg a nevét, Thobbéből természetesen nem Joakim Brodén csapata csinált zenészt: első komoly bandájával, a Winterlonggal már 2001-ben lemezszerződést kapott Japánban, majd néhány évvel később a Raubtierben bukkant fel basszusgitárosként. A Sabatonban négy évet húzott le, és azért távozott, hogy megvalósíthassa saját elképzeléseit, amelyekre a zenekar brutális turnémenetrendje miatt esélye sem volt az ottani keretek között.

A Sold My Soul javarésze Englund faluni bázisán készült, de bizonyos további munkálatok a Wisdomból ismert Nagy Gábor itthoni stúdiójában is folytak. „Ezt a lemezt a manapság olyannyira általánosan használt stúdiós csalások nélkül rögzítettük", mondja Englund. „Amit hallasz, azt kapod, és tele van az album elsőre felnyomott témákkal. Brutálisan őszinte megközelítésű, színtiszta heavy metal."

thobbeenglund_cA dallista az alábbi:

01. Sold My Soul
02. Annihilation
03. I Am
04. The Glow
05. It Burns
06. Steel & Thunder
07. Trägen Vinner
08. The Flame
09. Break The Chains
10. Wounded Knee
11. Farewell
12. The Ashes

Két dal máris meghallgatható az anyagról. Thobbe Englund április 2-án Magyarországon játszik a Bloodbound és a Crystal Viper társaságában. További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.