Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jon Oliva's Pain: közeleg a speciális retro-turné

Egyre közeledik a Jon Oliva’s Pain speciális Hall Of The Mountain King emlékturnéja, amely június közepétől július közepéig söpör végig Európán. A tavaly elhunyt Matt LaPorte helyén Joe Diaz gitározik majd a bandában.

„Matt LaPorte tavalyi halála után ideje ismét beindítani a motort”, mondja Oliva a turné előtt. „Hiányzik már az élő előadás, és a Hall Of The Mountain King lemez huszonöt éves évfordulója tökéletes alkalmat kínál. Azt a lemezt fogjuk eljátszani, ami szerintem a Savatage egyik legjobb és legfontosabb albuma – és ezáltal természetesen a testvéremet, Crisst, minden idők egyik legfantasztikusabb gitárosát is ismét megünnepelhetjük. Még mindig a régi szalagok és felvételek feldolgozásánál tartok, és egyszerűen hihetetlen, micsoda tehetség volt, meg persze az is, ma is mennyire inspirál…”

A Hall Of The Mountain King annak idején új fejezetet nyitott a Savatage történetében, ugyanis a csapat itt bútorozott össze először Paul O’ Neill producerrel, aki később a szimfonikus-musicales Sava vonal egyik fő megálmodója és ösztönzője lett Jon Oliva oldalán. A banda történetének első konceptanyaga mind a korai nyersen power metalos, mind a közvetlen előd Fight For The Rock slágeresebb vonalához képest komoly újdonságokat rejtett, és olyan Savatage örökzöldeket rejtett, mint a 24 Hours Ago, a Beyond The Doors Of The Dark vagy a címadó téma.

A turné egy június 16-ai tampai bemelegítést követően június 23-án veszi kezdetét Bonnban, és mivel Magyarországot sajnos nem érinti, aki meg akarja nézni Oliváékat a ’87-es retro műsorral, a legjobban akkor cselekszik, ha július 12-én ellátogat Balingenbe, a Bang Your Head!!! fesztiválra. Itt a Sava egykori gitárosa, Chris Caffery is csatlakozik majd a Painhez.

 

Hozzászólások 

 
#1 Tóth József 2012-04-23 15:06
A legjobb Savatage lemez .Mikor megjelent ,karácsonytól húsvétig ki sem jött a magnómból. Örök kedvenc!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.