Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jon Lord emlékére írta egyik új dalát Ritchie Blackmore

0411ritchiecandiceJúnius 10-én jelenik meg a Frontiersnél a Blackmore's Night új lemeze, amely a Dancer And The Moon címet viseli, és legalább két kuriózumot is rejt: az egyik a Uriah Heep Lady In Blackjének feldolgozása, a másik pedig egy Carry On... Jon című szerzemény, amit Ritchie Blackmore tavaly elhunyt egykori zenésztársa, Jon Lord tiszteletére írt.

Az előzetes beharangozások szerint a Dancer And The Moon tipikus Blackmore's Night album lesz, vagyis ugyanazt a reneszánsz beütésű, folkos és akusztikus vonalat viszi majd, mint számos elődje, és két átdolgozás is helyet kap rajta: az egyik a Temple Of The King a Rainbow klasszikus 1975-ös bemutatkozó lemezéről, a másik pedig – igazán érdekes módon – a Deep Purple és a Rainbow kortársának számító Uriah Heep egyik legismertebb szerzeménye, a Lady In Black. Carry On... Jon címmel a gitáros a tavaly elhunyt egykori Purple billentyűs, Jon Lord tiszteletére is írt egy instrumentális szerzeményt, amely zárószámként kerül fel a lemezre.

„Nagyon sok minden történt velünk az Autumn Sky album óta", mondja az új anyagról Candice Night énekesnő, aki ezzel elsősorban nyilván arra utal, hogy a párnak két gyermeke is született: az első, Autumn Esmeralda közvetlenül a legutóbbi lemez megjelenése előtt látta meg a napvilágot, Rory Dartanyan pedig 2012-ben. „A Dancer And The Moon vizuálisan és érzelmi szempontból egyaránt tökéletesen megmutatja, hogyan is érzünk a zenénkkel kapcsolatban. Mindig is nagyon erősen vonzott minket a Hold misztériuma: a mágiája, az ereje, a legendái. Olyan nagy hatást gyakorol ránk, hogy számos lemezünket kereszteltük el utána, és majdnem mindig visszaköszönt a dalainkban is. A táncos pedig teljesen, mindenféle zavartól mentesen, teljes szívvel átadja magát a zenének, amit a lelke mélyén érez."

0411bnA dallista az alábbi:

01. I Think It's Going To Rain Today
02. Troika
03. The Last Leaf
04. Lady In Black
05. Minstrels In The Hall
06. The Temple Of The King
07. Dancer And The Moon
08. Galliard
09. The Ashgrove
10. Somewhere Over The Sea (The Moon Is Shining)
11. The Moon Is Shining (Somewhere Over The Sea)
12. The Spinner's Tale
13. Carry On... Jon

„Jon nem szimplán nagyszerű zenész volt, hanem kedvenc vacsoratársam is", mondta tavaly, Lord halála kapcsán Blackmore. „Mélyen lesújtott minket, hogy meghalt. Tudtuk, hogy beteg, de úgy hallottuk, javul az állapota, és egyre jobban érzi magát. Totális sokként ért minket a halálhíre. Jon nélkül nem létezne Deep Purple. Szívünkben és emlékeinkben örökké élni fog."

A Rainbow harmincöt évvel ezelőtt megjelent, klasszikus Long Live Rock'N'Roll lemezéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
#4 Perge László 2014-11-21 16:33
Persze hogy elírtam, bocs.
Idézet
 
 
+1 #3 László József 2014-03-02 14:17
60 éve biztos hogy nem, Lord 72 évesen halt meg, 13 évesen még nem játszhatott a Deep Purpléban mivel abban a korában még nem létezett. :-))
Idézet
 
 
+1 #2 kamikaze 2013-04-15 13:31
60 éve?! Ez vicc akar lenni, vagy csak elírás (szmájli ugyanis nincs)? Az első Purple lemez 1968-ban jelent meg, onnan ismert mindkét, egyébként valóban zseniális muzsikus!
Idézet
 
 
+2 #1 Perge László 2013-04-13 14:44
a két legnagyobb kedvencem Jon Lord és Ritchie Blackmore. 60éve egyformán imádom mind a két ÓRIÁST
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.