Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„John Carpenter, te tehetsz róla, hogy ez lett belőlem!”

1016reznorÚj változatot tett közzé John Carpenter klasszikus Halloween-filmzenéjének legendás főtémájából Trent Reznor és Atticus Ross. A friss feldolgozás máris meghallgatható.

Meghallgatható a Halloween film főtémájának egy új feldolgozása a Nine Inch Nails jelenlegi magja, Trent Reznor, illetve Atticus Ross előadásában. „Tisztán emlékszem, amikor 13 évesen a barátaimmal kikönyörögtük a szüleinktől, hogy megnézhessük a Halloweent 1978-ban, a bemutató idején”, idézi fel a filmmel kapcsolatos élményeit Reznor. „Utána úgy hagytuk el a mozit, hogy örökre megváltoztunk: összetörten, rémülten, halálos rettegésben, az a főtéma pedig egyszerűen beragadt a fejünkbe. John Carpenter, te tehetsz róla, hogy ez lett belőlem!”

Maga a téma a Sacred Bones kiadó gondozásában jelent meg, akiknél október 20-án kijön egy új antológia John Carpentertől, rajta a rendező/zeneszerző legismertebb szerzeményeinek új verzióival. Elképzelhető, hogy Reznorék Halloweenje ennek valamilyen bónusza lesz majd. A Nine Inch Nails legutóbbi EP-je Add Violence címmel jelent meg nyáron.

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 RobertThorn 2017-10-16 22:26
Hát... Cápaidomár a legmegfelelőbb kifejezést találta meg erre: 'fölösleges'. Az persze már egyéni szocproblem, hogy én Reznort mindig is túlértékeltnek tartottam, de mindegy is.
Szóval ha már John Carpenter, akkor inkább a tavalyi meg a tavalyelőtti szólólemeze. Páratlan alkotás mindkettő. :)
Idézet
 
 
#3 19EmpEroR75 2017-10-16 20:36
Az rendben, hogy a feldolgozás attól feldolgozás, hogy az előadó a saját stílusába ülteti át az eredeti művet. De Carpenter nagysága a minimalizmusban rejlik, ahogy a "semmiből" mindent csinált, az utánozhatatlan. Ha ezt túlpörgeted, akkor pont az eredeti húzás, a skizofrén hangulat veszik el. És itt szerintem pont ez történt.
Idézet
 
 
#2 cápaidomár 2017-10-16 12:12
Enélkül a film nélkül bizony a Slipknot is más lenne. Szerintem a Halloween 1 zseniális minden vontatottságáva l és rossz minőségével együtt. Nem egy helyen ki van égve a kép, bár gondolom az szándékos. Ez meg az Evil dead 2 kurva nagy klasszikusok, az utóbbi örök kedvenc.

A feldolgozás viszont igazán nem jön be. Őszintén kissé fölöslegesnek érzem.
Idézet
 
 
+1 #1 Vox 2017-10-16 06:47
A végére már sok lesz, de amúgy jól sikerült feldolgozás.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.