Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

John 5 gitározhat Mick Mars helyén a Mötley Crüe jövőbeli koncertjein

Sajtóértesülések szerint a jövőben John 5 válthatja Mick Marsot a Mötley Crüe turnéin. A 71 éves gitáros évtizedek óta súlyos egészségügyi problémákkal küzd.

0921john5

A hajmetálos körökben igen komoly beágyazottsággal rendelkező, számos zeneipari hírt a hivatalos bejelentés előtt pontosan megszellőztető Metal Sludge értesülései szerint hamarosan nyugdíjba vonul Mick Mars. A Mötley Crüe gitárosának posztját az elmúlt években elsősorban Rob Zombie mellől ismert, de korábban a Marilyn Mansonban és David Lee Roth mellett is játszott John Lowery, azaz John 5 veheti majd át a jövőben esedékes koncerteken. A portál információi szerint a zenekar máris a hihetetlenül sikeres, idén nyári The Stadium Tour lehetséges folytatását tervezi, ami a legfrissebb zeneipari pletykák szerint akár 2024-ig is eltarthat. Mick Mars ugyanakkor eleve idősebb társainál – tavasszal már 72 éves lesz –, emellett pedig évtizedek óta küzd a Bechterew-kórral, a gerincízületek erős mozgáskorlátozottságot eredményező, idült gyulladásos megbetegedésével. A Metal Sludge értesülései szerint Mars valamikor a közeljövőben nyugdíjba vonul, és ezeken a tervezett turnékon már John 5 gitározik majd a Mötley soraiban.

A pletykákat csak tovább tüzeli, hogy az október 6-ai, sacramentói Aftershock fesztiválon Rob Zombie zenekara új gitárossal, Mike Riggsszel állt színpadra. Utóbbi több mint húsz év után zenélt ismét az énekessel, aki nem kommentálta a helyszínen Lowery távollétét – viszont a szemfülesebb rajongóknak feltűnt, hogy a közösségi felületeken Zombie és John 5 kikövették egymást. Az itteni csere tehát fixnek tűnik.

További információk bizonyára hamarosan…

 

Hozzászólások 

 
#7 Eugen 2022-10-12 23:22
Miért nem DJ Ashba? Ő már pengetett korábban Mars helyett.
Idézet
 
 
#6 bogar 2022-10-11 22:51
Kiváló gitáros, de nem akarom a Mötley-ben látni, ahogy oldalra rázza a fejét a nyakba húzott Telecaster mögül.
Idézet
 
 
#5 tylerdurden 2022-10-10 20:24
Ez meg hagyjan. A Jane's Addiction 85 ota eloszor Navarro nelkul koncertezik. Allitolag long COVID haul. Nem tudom, hogy mi lesz a vege de ha kiszall, az nagy szivas. O egyszeruen az a zenesz aki nem cserelheto. Pedig Avery is visszament.......
Idézet
 
 
#4 queensryche999 2022-10-10 18:23
Idézet - Thasaidon:
Úgyhogy ebben a hírben semmi meglepő nincs, az sokkal jobban meglepett, hogy bevállal egy ilyen megpróbáltatást .


Tulajdonképpen engem sem lep meg, ahogy az sem, hogy John-ra esett a választás.

Hozzáteszem, hogy bár Mick egészségi állapota nyitott könyv volt azoknak, akik követték a zenekart, a magam részéről - és ezért utólag hívjatok naivnak - az óriási médiafelhajtás övezte soha-többé-nem-lesz-többet-Mötley búcsúturnét követően úgy voltam vele, hogy Mick majd elgitározgat itt-ott, illetve időközben a készülő szólólemezéről is jöttek hírek, magyarul olybá tűnt, hogy a turnézós korszak Mick részéről lezárva, a következő évek pedig a levezetésről szólnak majd, amíg még bírja az egészsége. Fun fact: az internet nem felejt, vissza lehet nézni, miket bullshiteltek (utólag visszatekintve) a visszavonulásró l Nikki-ék pár éve.

Ugrunk pár évet és a jó öreg zenekarvezetőhö z befutottak a megfelelő ajánlatok ahhoz, hogy "bocsi, vissza az egészet" jeligére összeverbuválja a bandát. A Vince-ről szóló akkori híreket hagyjuk, nem lenne elegáns felemlegetni, de összességében úgy voltam ezzel az egésszel, hogy egyrészt sok mindent láttunk már a zenebizniszben, másrészt nekem biztos nem fog fájni, ha ők is meglovagolják a "nosztalgialovat ". Érdekelni nem különösebben érdekelt ez már engem, így Mick állapotába sem gondoltam bele, de utólag nyilvánvalóan nem megvalósítható ez már az ő állapotában.
Idézet
 
 
#3 Thasaidon 2022-10-10 16:42
Már amikor először bejelentették ezt a turnét, a mellékelt képet látva az volt az első gondolatom, hogy életben marad-e Mick Mars, és hogyan lesz képes napról napra kitámolyogni a színpadra. Ijesztően nézett ki. Úgyhogy ebben a hírben semmi meglepő nincs, az sokkal jobban meglepett, hogy bevállal egy ilyen megpróbáltatást .

Ezt a kikövetéses hülyeséget pedig én sem értem. :-D
Idézet
 
 
#2 Ric$ 2022-10-10 12:20
Hiába tartom magam fannak, a Mötley nem érdekel, rosszabb nem lesz, mert John 5 egy zseni. Viszont talán az egyetlen RZ fan vagyok, aki nem örül Riggs visszatérésének , mert így sanszosan kuka a Scum Of The Earth, pedig már állítólag majdnemkészazúj lemezvagyháromé ve. Rob kurva jó volt Johnnal, Riggs kurva jó volt a SOTE-val. Eh. Remélem nem lesz igazam.
Idézet
 
 
#1 Eugen 2022-10-10 07:59
Ez lesz az új balhé alaphang? "Ne szólj be, mert kikövetlek!"
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.