Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Joe Perry: „Az Aerosmith tagja vagyok, és nem is megyek innen sehová”

Mindenféle híresztelés dacára továbbra is az Aerosmith tagja Joe Perry gitáros, aki a twitteren több üzenetében is határozottan igyekezett cáfolni az ezzel ellentétes híreszteléseket. A pletykák gyökere oda vezethető vissza, hogy a banda további négy tagja január végén Joe nélkül látott neki az új album munkálatainak.

„Az Aerosmith tagja vagyok, és nem is megyek innen sehová”, írta Joe. „Tavasszal nekiállunk közösen dalokat írni. A többiek csak nyolc napra jöttek össze, nekem pedig olyan előzetes elfoglaltságaim voltak ezalatt, amiktől nem tudtam elszakadni. Semmit sem kell megjavítani: testvérek vagyunk, az utolsó turné vége óta is rendszeresen beszéltünk egymással. Stevennel is folyamatosan kapcsolatban voltam, ő is ugyanolyan bajtársam, mint Brad, Joey vagy Tom. Minden más csupán híresztelés, egy percig sem érdemes aggódni. Az Aerosmith tovább él, én pedig továbbra is tag vagyok, hiszen az én zenekaromról van szó, amit Tommal alapítottunk 1969-ben. Most csupán egy nyolc napos dalszerzési szakaszról volt szó, aminek a jelentőségét aránytalanul felnagyították.”

Az Aerosmith négy tagja és Marti Frederiksen producer január 22-én jött össze, hogy végre nekilássanak az új albumnak, az első saját dalokat tartalmazó teljes lemezanyaguknak a 2001-es Just Push Play óta. Frederiksen egy interjúban kijelentette, hogy társainak nagyon hiányzott a banda ötödik oszlopa, ennek ellenére már az első három napban négy új dal alapjait rakták össze. „Ezek nincsenek feltétlenül készen, mert gyorsan akarunk haladni, és nem mindenáron befejezni az összes ötletet", mondta Frederiksen. „Inkább az a cél, hogy később sok alapanyagból lehessen válogatni." A csapatnak emellett még akad egy halomnyi be nem fejezett ötlete 2008-ból is, amikor Brendan O'Brien producerrel álltak neki dolgozni az új lemezen, ám akkor valahogy nem tudtak egymásra hangolódni, és inkább befejezték a munkát.

Joe Perry némiképp azért túloz, amikor örök harmóniáról beszél, hiszen köztudottan nem lelkesedett túlságosan Steven Tyler American Idol-os elfoglaltságaiért, néhány hete pedig maga az énekes is azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, hol van éppen a gitáros.

Az Aerosmith a tervek szerint az év második felében már turnézni fog Japánban és Dél-Amerikában, addigra pedig akár az új lemez is megjelenhet.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.