Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jobbak, mint valaha, tehát feloszlanak

Idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a svéd Treat, akik egy alapos összegző kiadvánnyal, majd számos kiemelt koncerttel ünneplik meg a múltat – utána pedig szépen szögre akasztják a hangszereiket, és feloszlanak.

„Van nekünk itt Svédországban egy mondásunk: mindig akkor kell lelépni a buliból, amikor éppen a legjobban érzed magad", áll a Treat főnök Anders Wikström gitáros közleményében. „Amióta csak 1985-ben kiadtuk a Scratch And Bite albumot, sosem voltunk feszesebb, egységesebb rock'n'roll egység, mint most: a zenekar tele van kreativitással és lelkesedéssel. Éppen ezért is döntöttünk úgy, hogy befejezzük. A rajongók iránti szeretetből és tiszteletből tesszük ezt. Még azelőtt abbahagyjuk, mielőtt ők kérnének meg arra, hogy ugyan húzzunk már a pokolba. Azt szeretnénk, ha a Treat egyedüli öröksége a színtiszta rock'n'roll boldogság lenne."

A zenekar speciális harmincéves jubileumi kiadványa egy alapos válogatás lesz, rajta két vadiúj szerzeménnyel és két kiadatlan gyöngyszemmel, illetve hozzácsapják ehhez a legutóbbi, 2010-es Coup De Grace lemezt is, rajta egy bónuszdallal. A Treat mostani feléllásában Wikström és Robert Ernlund énekes mellett Jamie Borger dobos és Patrick Appelgren billentyűs zenél, akik a búcsúturnén egy új basszusgitárossal, Fredrik Thomanderrel közösen lépnek majd színpadra. A körút állomásait egyelőre nem jelentették be, de vélhetően számos nagy fesztiválon jelen lesznek.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #4 Joel Simoni 2013-01-08 12:44
Nem volt itt semmilyen Treat-hype. Sajnos! Ők mindig a svéd másodvonalhoz tartoztak.
A Coup De Grace egy kiváló album, kár hogy elsikkadt.

Most, hogy vége a történetnek sajnálom igazán, hogy 3 évvel ezelőtt a Sweden Rocks Europe turnén nem sikerült őket elcsípnem Münchenben a H.E.A.T. és a The Poodles társaságában.

A Mats Leven-el készült '92-es album tényleg zseni, lazán bekerülhetne a klasszikushock rovatba.
Idézet
 
 
+3 #3 Equinox 2013-01-07 19:33
A World of Promises bónusz volt egy In Flames lemezen, feldolgozásként . Ott figyeltem fel rájuk de a Coupon kívül mást nem hallgattam. Az viszont vérprofi dallamos hard rock volt. Kár értük.
Idézet
 
 
+1 #2 Palinkas Vince 2013-01-07 19:06
Amióta először hallottam őket, nem értem ezt a nagy Treat-hype-ot, a 92-es Mats Levénnel készült lemezükön kívül szvsz mindegyik lemezük középszerűnek tűnik nekem, főleg az éneles miatt. A Treat című viszont zseni és stílusában is más.
Ez a Wikström egyébként rokona a másiknak?
Idézet
 
 
+3 #1 nemtulkritikus 2013-01-07 17:33
A Coup De Grace-t nagyon szeretem, így nem örülök a hírnek. El bírtam volna viselni, ha kiadnak még egy utolsó albumot.
Főleg, ha annyira kreatívnak érzik magukat... ;)

Amúgy ez a cikk ezzel a címmel feldobta a napomat, annak ellenére, hogy a hír nem vidám. Rég röhögtem már ennyit egy okfejtésen... :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.