Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jason Bonham: „Halott ügy” a Led Zeppelin újjáalakulása

Ismét kizárólag kiábrándító hírekkel tudunk szolgálni azok számára, akik Led Zeppelin újjáalakulásra vágynak: Jason Bonham, a néhai Bonzo fia szerint a dologra körülbelül nulla esély mutatkozik, és nemcsak a közeljövőben, hanem hosszabb távon sem valószínű, hogy valaha is újra összeállna minden idők talán legnagyobb hard rock zenekara.

A Led Zeppelin három élő tagja és a néhai dobos, John „Bonzo" Bonham fia, Jason utoljára 2007 decemberében, egyetlen speciális londoni arénakoncerten álltak egy színpadon közösen. Akkor még hosszú hónapokig szóltak a pletykák egy esetleges fullos újjáalakulásról, ám a dolog végül Robert Plant énekes ellenállásán meghiúsult. A helyzet Jason szerint azóta sem kecsegtetőbb. „Ahogy most tudom, a dolog totálisan halott", mondta Bonham az Artisannak, felidézve, hogy 2008-ban Jimmy Page-dzsel és John Paul Jonesszal egy ideig még próbálkoztak összehozni valamit más énekesekkel, de végül ezek a kísérletek is hamvukba haltak.

A Black Country Communionben is érdekelt dobos saját bevallása szerint nem nagyon lát esélyt arra, hogy a Led Zeppelin valaha is együtt zenéljen, így úgy véli: leginkább saját projektje, a Jason Bonham's Led Zeppelin Experience filmvetítésekkel egybekötött speciális koncertjein lehet autentikus formában hallani a régi klasszikusokat. Jason partnerei itt Tony Catania gitáros, Stephen Leblanc billentyűs, Dorian Heartsong basszusgitáros és James Dylan énekes. A vállalkozás egyébként Robert Plant támogatását is bírja: a frontember egy interjúban azt mondta, nagyon nagyra értékeli a dobos tehetségét, és amíg Jason mosolyogva, örömmel játssza a régi dalokat, áldását adja a produkcióra.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Venomádi 2011-11-04 16:47
De azért fejvesztve rohannál, ha itt játszanának. Mindenki így van vele, de én legalábbis biztos, ha már igényes rock-ról van szó.
Idézet
 
 
+4 #1 TelekiPál 2011-11-04 15:49
Nem is baj. Hülyét kapok azoktól a zenekaroktól akiknek eltökélt vágyuk, hogy a színpadon kell végelgyengülésb en kipurcanniuk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.