Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Január végén bejelenti a búcsúturnét a Mötley Crüe

0419mtleyJanuár 28-án, RIP: All Bad Things Must Come To An End címmel hirdetett meg Los Angelesbe egy egyelőre közelebbről meg nem nevezett típusú eseményt a Mötley Crüe legénysége. Nem nehéz kitalálni, hogy a rendezvény valamilyen módon kapcsolatban áll majd a zenekar régóta belengetett búcsúturnéjával.

Egyelőre nem tudni túl sokat a beharangozott eseményről, de jól értesültek szerint Nikki Sixx, Mick Mars, Tommy Lee és Vince Neil régóta rebesgetett utolsó nagy turnéjának első részleteit jelenti majd be. A Mötley tagjai többször is lenyilatkozták az elmúlt években, hogy a csúcson szeretnék befejezni minden idők egyik legsikeresebb rockzenekarának karrierjét. A turnéval összehangolva egy stúdiólemez még mindenképp várható tőlük, illetve be akarják fejezni a The Dirt könyv mozis adaptációját is. „Kihozunk jövőre némi új zenét, aztán jön a búcsúturné. Még egyszer körbejárjuk a világot, aztán befejezzük”, magyarázta korábban Vince. „A búcsúturnénk 2014-ben vagy 2015-ben kezdődhet, és a turnék nagyjából két évig tartanak. Játszanunk kell az Államokban, Kanadában, Európában, Ázsiában, szóval beletelik majd némi időbe. Itt az ideje, tényleg. A csúcson akarsz kiszállni, vagy el akarsz halványulni? – ez itt a kérdés. A szólócsapatommal tovább játszom majd a Mötley dalokat, csinálok további szólólemezeket, Nikkinek ott van a rádióműsora, Tommy DJ akar lenni, szóval majd meglátjuk, mi történik."

Az okokban egyes nyilatkozatok szerint Mick Mars súlyos betegsége is közrejátszik. A 62 éves gitáros ankylotizáló spondilitissel küzd, amelynek lényege a csontok fájdalmas összenövése, és a mozgás elnehezülését, fájdalmassá válását vonja maga után. Vince augusztusban már megpendítette, hogy a Mötley visszavonulásának elsősorban Mick egészségi állapota az egyik fő oka, amit aztán Tommy is megerősített. A dolog szépséghibája mindössze annyi, hogy Mars mindezt szinte azonnal cáfolta is. „A betegségem sosem hatott ki a játékomra. Bármilyen híresztelés, amely arról szól, hogy a búcsúturné oka az én leromlott állapotom, komplett baromság. Jól vagyok, a betegség sosem tartott vissza a turnézástól, és soha nem is fog”, írta akkor a Twitteren a gitáros.

A Mötley Crüe utoljára 2008-ban jelentetett meg albumot Saints Of Los Angeles címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.