Shock!

január 21.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét összeáll a John Arch-féle Fates Warning

1225fwatgA Keep It True fesztivál hosszú évek óta a kultfesztiválok legkultikusabbjának számít, és máris tudni lehet, mivel csábítja majd a közönséget 2016 áprilisában: a lauda-königshofeni rendezvényen a mostani állás szerint egyetlen exkluzív koncert erejéig John Arch énekessel áll színpadra a Fates Warning.

1986. november 10-én jelent meg a Fates Warning harmadik stúdiólemeze, az Awaken The Guardian, amely talán a connecticuti progresszív metalosok első korszakának legkerekebb és legklasszikusabb munkájává érett. Ennek ellenére ugyanakkor ez bizonyult a John Arch énekes nevével fémjelzett éra utolsó nekirugaszkodásának, az 1988-as No Exiten már Ray Alderé volt a mikrofon, és onnantól kezdve fokozatosan az irányvonal is módosult. A 2016-os Keep It True fesztiválon az Awaken The Guardian jubileuma előtt tiszteleg majd a zenekar, méghozzá egy olyan speciális koncerttel, amilyet tényleg nem látott a világ a '80-as évek óta: a bulin a lemezt készítő felállás lép majd színpadra, azaz a csapatot jelenleg is vezető Jim Matheos gitáros mellett John Arch énekest, Frank Aresti gitárost, Joe DiBiase basszusgitárost és Steve Zimmerman dobost lehet megnézni élőben. És ha már ilyen jól összejönnek, a banda a műsorban természetesen nemcsak a '86-os albumot idézi meg, hanem további Arch-érás gyöngyszemeket is elővezetnek.

A fáma egyelőre egyetlen koncertről szól, és mivel Matheos kivételével a régi felállás tagjai ma már nem számítanak főállású zenésznek – Aresti hivatalosan ma is a Fates Warning része, de a legutóbbi turnét például civil munkája miatt ő sem tudta vállalni –, ráadásul Arch köztudottan nem is igazán rajong a koncertezésért, ebben az esetben el is tudjuk képzelni, hogy nem lesz folytatás.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Tulus 2014-12-25 10:16
Bakker, ez sem lesz piskóta \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.