Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét eltérő hangzással jelenhet meg nyáron az új Linkin Park

Nagyban dolgozik következő lemezén a Linkin Park, akik ismét valami újszerűvel szeretnének előrukkolni zeneileg. Az albumról még nem tudni túl sokat, de az már biztos, hogy Rick Rubin ezúttal nem dolgozik a csapattal.

„Mint ahogyan azzal a legtöbb Linkin Park rajongó tisztában van, általában minden lemezünk hangzása nagyban eltér az előzőétől”, írta weboldalán Mike Shinoda rapper. „Mivel én állok a kormányrúdnál, saját felelősségemnek tekintem, hogy bizonyos legyen: a zenekarnak van egy olyan közös, nagyon tiszta víziója az irányról, illetve hogy az inspiráció és a motiváció is megfelelő mértékű. Azt szeretném, ha minden lemezünk tényleg nagyon inspirált lenne, és jó érzéseket hagyna maga után bennünk is. Most is csupa olyasmivel próbálkozunk, amivel korábban még nem.”

A Linkin Park az előző három albumon bábáskodó Rick Rubin nélkül, javarészt saját maga producereli a következő lemezt, amely zeneileg is rejt majd néhány meglepő húzást. „Ez az album a célirányos kísérletek és a szabad formájú jammelés keverékéből áll össze. Még bizonyos részeket is inkább hagyományos szalagra rögzítünk ahelyett, hogy kizárólag digitális technikával dolgoznánk. Egy merész, energikus hangzásvilágot szeretnénk megteremteni.”

A 2012-es Living Things folytatása már nyáron megjelenhet.

 

Hozzászólások 

 
+3 #8 frincs 2014-02-09 13:47
A vallatás során ezért kérdezi meg Pilátus Jézustól: „Igaz, hogy te vagy a zsidók királya?” Erre felel így Jézus: „Te mondtad.” Ami kb. egy delphi válasz. Hiszen értelmezhető úgy, hogy dehogy is, csak te aggatod rám, ez a vád álláspontja, hogy elítéljenek, nem is én mondom, hanem te, ezért hogy ítélhetnél el. Másrészről úgy, hogy te magad is ezt állítod, nekem meg sem kellett szólalnom, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, hogyne, én vagyok, persze finoman fogalmazok, hátha azért így majd nem ítélnek el, és közben én mégis, a rómaiak előtt is, ezzel kvázi-nyíltan el is ismerem, de a felelősséget hátha nem kell vállalnom érte. E tekintetben kicsit hasonló Pilátus későbbi: ’Mosom kezeim’ mondatához (de legalábbis van olyan cseles), amit bizonyosan mindannyian ismerünk és használunk. (Gondolom ez a hasonlatom hívő keresztények körében biztos szentségtörés, de így látom.)

Én arra utaltam, hogy – érezhető iróniával – mondtam vmit: „Van helyük a színtéren.” Azt, hogy nincs, te mondtad ki. Én ilyet nem állítottam, és… sztem erre a fentiek pont tök jól működnek. Persze nem összezavarás, sértegetés, megtévesztés stb. akart lenni, csak egy ’poén’, ami így szájba rágva már biztos nem az, de hát ilyen az élet.
Üdv!
Idézet
 
 
+2 #7 frincs 2014-02-09 13:46
A LP-t kedvelő haverok mondták, hogy de higgyem el, ezek tehetségesek, csak most „rajta vannak a hullámon”, hülyék lennének nem kihasználni a lehetőséget, ami úgysem tart sokáig (ebben igazuk volt), és ha meglesz az anyagi függetlenségük, majd csinálhatnak, amit kedvük tart, és az majd milyen jó lesz. Végül is nagyjából bejött, mert tényleg változnak, és annak ellenére, hogy nem akkora sztárok már, minőség van, és kreatívak is (próbálnak lenni). Meg is hallgattam az utóbbi 1-2 lemezüket, és tényleg más, ami részemről is pozitívum (ellentétben mondjuk a Limp Bizkittel, akikről talán most már kijelenthető, hogy tényleg nem voltak több, mint egy aktuális trendhullám éllovaslufija). De tény, hogy nekem ezek az újkori albumok sem jöttek be. Kb. ezért írtam, amit írtam, biztos kicsit cinikusan fogalmazva.

A legelső megjegyzésemre: Tudom, hogy minden szar lesz, ha elmagyarázzák, én is utálom mind magyarázni, mind hallgatni az ilyeneket, mert úgy már sosem jó. Azért írom le, mert „rákérdeztél”, hogy mit jelent. Belegondolva, tényleg nem feltétlenül elterjedt, közismert ez a mondás. Igyekszem röviden (tőlem telhetően, azaz nem fog sikerülni… :-)).
Szóval: Jézust a zsidó főpapok Pilátus (római helytartó) elé cipelték, hogy ítélje el mint bűnöst, miután nekik a római fennhatóság miatt nem volt joguk hozzá. Igen ám, de a rómaiakat mit érdekelte volna a zsidók egymás közti vallási témájú torzsalkodása. Olyan vád kellett, ami a rómaiakat IS érinti. Ez lett az az állítás, hogy Jézus azt állítja magáról, hogy ő a zsidók királya. Amivel, mint király, ’nyilván’ ellenlábasa a római uralomnak.
Idézet
 
 
+2 #6 frincs 2014-02-09 13:44
Idézet - revdav11:

Előre is bocs, tudom, nem ártana regényírásba fognom, hogy levezessem az írhatnékomat. de ha egyszer belelendülök…

Örülök a békülékenyebb hangnemnek, meg hogy nincs harag. Azt én is utálom, ha vki elkezd vmit oktalanul és bántóan szidalmazni, beletiporva a rajongók érzéseibe. De nem szerethet senki sem mindent, és ha ezt nem is kell mindig szóvá tenni, azért vannak esetek, amikor nem árt/jólesik stb. Nem kell paraszt módon, az irónia sztem megfelelő eszköz (ezzel is éltem).
Ugye van egy ilyen jogosnak tűnő vmi, hogy hajlamos vagyok nemtetszést nyilvánítani olyan zkroknál, akik sztem túlzottan sikeresek a teljesítményükh öz képest (szemben sok nagyon jó, ámde szerényen vegetáló zkrral). Persze ez ingoványos talaj. Én pl. lassan 20 éve imádom a U2-t, de lépten nyomon látom, hogy ők is megkapják. Akkor is szeretném őket, ha eddig összvissz 10ezer lemezt adtak volna el, de nyilván a „hírnevük” az nem csak a teljesítményükn ek köszönhető, és persze hogy aránytalan az elismertségük, mert egész egyszerűen ilyen szintű támogatottságot senki nem érdemel meg (vagy 1000x annyian mint valójában, ami meg lehetetlen). Fel kell dolgozni, hogy van szerencse, ügyesség, marketing, bizonyos fokú eladhatóság is a dologban. Ha viszont vkinél nem érzem egyébként a hatalmas tehetséget, és úgy jut messzire, hajlamosabb vagyok úgy értékelni, hogy csak a sikerért csinál csak elvtelenül csak minősíthetetlen szart. És pl. Britney aligha tud nálam ebből a kategóriából kimászni.
A LP-vel az volt a bajom anno, hogy nem totál rossz ugyan amit csinálnak, de közel sem annyira különlegesek, hogy a csapból is ők folyjanak. Mindenki ’attól volt rocker, hogy őket szerette’, holott pl. stílusnál maradva a Deftones akkoriban 100x kreatívabb volt (szerintem ma is), csak nem annyira rádióbarát.
Idézet
 
 
#5 revdav11 2014-02-08 14:09
Idézet - frincs:
"Nem, nincs helyük, mert "frincs"-nek nem tetszik."
Hogy Jézust idézzem Pilátus előtti vallatásakor: "Te mondtad."


Egyedül ezzel nem tudok mit kezdeni, a többire nagyon korrekten reagáltál.

Csak kicsit kivan a tököm, hogy pl. most van egy csomó hír a Slipknot körüli dolgokról és az első 10 kommentben tuti van 1 okos aki:
"meséljétek már el mit lehet ebben szeretni"
"ez nem zene"

stb.-kel jön.

Szép napot neked is!
Idézet
 
 
+6 #4 frincs 2014-02-08 12:02
Idézet - revdav11:

"Nem, nincs helyük, mert "frincs"-nek nem tetszik."
Hogy Jézust idézzem Pilátus előtti vallatásakor: "Te mondtad."
"Istenem imádom az ilyen embereket..."
Egyrészt köszi, másrészt el kell, hogy keserítselek: Határozottan állítom, hogy a fenti két sor nem jellemez engem olyan mértékben, hogy azt mondhasd rám: ez 'ilyen'. Azért másról is szól az életem, mint hogy a LP nem tetszik, és ezt ki is merem nyilvánítani. (Sőt, ez a néhány sorom sem jellemez...)
"Az nem tűnt fel, hogy van még 7 milliárd ember rajtad kívül ezen a tetves bolygón akiknek ESETLEG tetszhet?"
De. Viszont ez nem érv mellettük, mert mindenre igaz.
"Én speciel imádom az első albumukat."
Ez nagyszerű. Vannak ilyen barátaim is, sosem vesztem össze velük emiatt. Ha megfigyeled - bár lehet, hogy oda értetted - sehol nem minősítettem azokat, akiknek tetszik a zenéjük. Egy ilyen megnyilvánulás alapvetően ellenkezne az elveimmel. Neked most még azt is bevallom, eleinte a Crawling nekem is tetszett, és Chestert elismerem mint tehetséges énekest.
"Most kapaszkodj meg: emberek milliói imádják a zenekart."
És ezzel mit akarsz mondani, attól még lehet(ne) minősíthetetlen a produkció. Nem akarok Kozsó nevével példálózni, de elég sok cuccot lenyomott az emberek torkán. (pláne nem egy örök sztenderd Hitlerrel vagy Sztálinnal, Maoval...)
"De télleg nincs helyük, mert neked nem tetszik..."
Nyugi, nem fogom megakadályozni a lemez megjelenését!
Szép napot!
Idézet
 
 
-3 #3 revdav11 2014-02-08 10:41
Idézet - frincs:
Folyton változtatják a hangzásukat, egyvalami mégis változatlan: Sosem tetszik egy kicsit sem. Azért ehhez is kell némi tehetség, ezt nem vitatom. Van helyük az iparban.

Nem, nincs helyük, mert "frincs"-nek nem tetszik. Istenem imádom az ilyen embereket...
Az nem tűnt fel, hogy van még 7 milliárd ember rajtad kívül ezen a tetves bolygón akiknek ESETLEG tetszhet? Én speciel imádom az első albumukat.
Most kapaszkodj meg: emberek milliói imádják a zenekart.

De télleg nincs helyük, mert neked nem tetszik...
Idézet
 
 
+3 #2 frincs 2014-02-07 22:32
Folyton változtatják a hangzásukat, egyvalami mégis változatlan: Sosem tetszik egy kicsit sem. Azért ehhez is kell némi tehetség, ezt nem vitatom. Van helyük az iparban.
Idézet
 
 
+2 #1 Codename333 2014-02-07 16:23
hát ha csak egy kicsivel jobb lesz mint az előző akkor már örülni fogok
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.