Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét Budapesten játszik Bryan Adams

Július 29-én ismét Magyarországon koncertezik Bryan Adams, Kanada egyik legsikeresebb zenei exportcikke, aki utoljára öt évvel ezelőtt játszott Budapesten, az azévi Kapcsolat Koncerten. Az énekes idén új albumot tervez megjelentetni, aminek itt is van az ideje, hiszen a legutóbbi 11 2008-ban került a boltokba.

Habár a legtöbben líraibb slágereiről ismerik, hiba lenne nem megemlíteni, hogy Bryan Adams a '80-as évek elején az évtizedben oly népszerű AOR/hard rock vonalon bukkant fel, és olyan kiváló anyagokat tett le az asztalra ezen a vonalon, mint az 1983-as Cuts Like A Knife vagy az 1984-es Reckless. Nagy nemzetközi áttörését is az utóbbi, illetve konkrétan a Summer Of '69 dal hozta meg: több mint 12 millió eladott példányával a mai napig ez számít a legsikeresebb albumának, de az 1991-es Waking Up The Neighbours közel ekkorát robbant. Utóbbiról az (Everything I Do) I Do It For You ballada, az akkor aktuális Kevin Costner-féle Robin Hood film betétdala minden idők egyik legnagyobb slágere lett, máig rekordnak számító tizenhat hetet töltött a brit listák élén, és hét héten át Amerikában is az élen maradt.

Adamsnek a Waking Up The Neighbours volt az utolsó hard rockos megközelítésű albuma, a későbbiekben poposabb, kommerszebb vizekre evezett. Legutóbb 2008-ban adott ki albumot 11 címmel. Magyarországon először 1992-ben játszott a Népstadionban, az Extreme előzenekaroskodása mellett, majd 2006-ban Budapesten és Debrecenben is koncertezett. Legutóbb 2007-ben, az azévi Kapcsolat Koncerten lépett fel hazánkban.

Az énekest a Showtime hozza el július 29-én a Papp László Budapest Sportarénába.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.