Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismeretlen versenyző lett a Gotthard új frontembere

Hetek hosszadalmas találgatásai után végre kiderült, ki lesz a Gotthard új énekese. A svájci dallamrockerek végül nem a mindenfelé rebesgetett Fair Warning frontember Tommy Heartot, hanem egy ismeretlen hazai muzsikust, az idén pont 40 éves Dennis „Nic" Maedert választották a tavaly tragikus motorbalesetben elhunyt Steve Lee utódjául.

Nic Maeder Lausanne-ban született 1971-ben, és Svájc, illetve az ausztráliai Melbourne között ingázva nőtt fel. A zenekar tagjai egységesen mellette tették le voksukat a számos jelentkező közül, mivel egyikükkel sem éreztek olyan összhangot, mint vele. Az új Gotthard torok nemcsak énekelni tud, hanem gitározni és zongorázni is, illetve dalszerzői erényekkel is rendelkezik.

Steve Lee tavaly október 5-én hunyt el az Egyesült Államokban egy szerencsétlen közúti baleset következtében. „Az első hónapok roppant kemények voltak", mondta pár hete Freddy Scherer gitáros a Radio Metalnak. „A legfontosabb dolog az volt, hogy Steve családja, apja, anyja és nővére többször is felhívtak minket, és azt mondták: Steve azt akarta volna, hogy folytassuk toább, és a helyünkben folytatta is volna. Miután mindent átrágtunk, megszületett a döntés a folytatásról, de nem tudtuk, tényleg van-e erre lehetőség, hiszen akarni ebben az esetben kevés: találnunk is kellett egy jó énekest. Szóval február-március tájékán lassan elkezdtünk nézelődni." A Gotthard új énekesének majdnem négyszázötvenen jelentkeztek, amiből a menedzsment a szükséges szűrés után százötven énekes anyagait továbbította a bandához. Közülük tizenötöt meg is hívtak magukhoz, így kapta meg végül a melót Maeder.

Most, hogy az énekes személye lefixálódott, a Gotthard már decemberben stúdióba vonul, hogy dolgozni kezdjen új nagylemezén, ami a tervek szerint 2012 első felére várható. Addig is ízelítőként a banda máris közzétette az első Nic-kel közös dalt, amely az alábbiakban meg is tekinthető.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.