Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismeretlen Thin Lizzy dalok százai kerültek elő

Titokzatos úton-módon többszáz eddig kiadatlan, ismeretlen Thin Lizzy dal került elő nemrég, amelyeket Phil Lynott énekes/basszusgitáros 1986-os halála óta valahogy hét lakat alatt tartottak. A Universal kiadó júniusban egy boxos válogatásra valót ki is ad ezekből a felvételekből.

A Belfast Telegraph lapnak nyilatkozó projektmenedzser szerint mintegy hétszáz Thin Lizzy dalról van szó: ezek között ugyanúgy vannak próbatermi felvételek, mint jól ismert dalok eltérő változatai, de a legizgalmasabb halmazt mégis a rögzített, ám a maguk idejében soha ki nem adott számok jelentik.

A felvételek eredetét homály fedi: egyelőre annyit lehet tudni, hogy nem sokkal 1986. január 4-ei halála előtt Lynott mintegy százötven szalagot adott át egy egyelőre meg nem nevezett Thin Lizzy rajongónak, hogy őrizze meg azokat. A megbízott személy évtizedekig őrizte a felbecsülhetetlen értékű felvételeket, amelyek egy részét a Universal – a Thin Lizzy élő tagjaival szoros együttműködésben – június folyamán egy box set formájában meg is jelenteti majd.

A Lynott nélküli Thin Lizzy 1996 óta aktív kisebb-nagyobb kihagyásokkal, a mostani tagságból Scott Gorham gitáros mellett Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs képviselik a régi – azaz már Phil Lynott-tal is közösen dolgozó – muzsikusokat. A Gorham mellett a reunion motorjának tekinthető John Sykes gitáros/énekes távozását követően a csapat frontembere jelenleg a The Almightyból ismert Ricky Warwick, a basszusgitáros Marco Mendoza, a másik gitáros pedig Damon Johnson. A csapat valamikor idén új album megjelentetését is tervezi.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 kamikaze 2012-01-05 11:58
Valóban durva, de elsőre is elgondolkoztató , hogy ez valójában mennyi értéket képviselhet. A 12 sorlemezükön 120 dalt adtak ki, ehhez képest érdemes értékelni ezt a nagy számot. Többségében minden bizonnyal olyan dalvázatokról lehet szó, melyek nem érték el az akkori mérce szerint sem a kiadható szintet. Mert ha megnézzük a korabeli sorlemezeik (LP-ik) időtartamát (átlag 40 perc), azokra még fért volna egy-két nóta, mégsem tették rá. Jó lenne tudni, hogy melyik korszakból maradtak meg kiadatlan számok, és azok mennyire voltak kidolgozva.
A kulcsmondat a hírben számomra ez:
a legizgalmasabb halmazt mégis a rögzített, ám a maguk idejében soha ki nem adott számok jelentik.
Ha ezeket újrakeverve, megfelelő minőségben hallgathatjuk, lehet hogy tényleg lesznek köztük említésre méltó, jó ,,új" számok.
Idézet
 
 
+2 #1 mrataxi 2012-01-04 17:50
700 dal??? az de durva!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.