Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Isaac Hayes és Prince nyomdokaiba lép a Sepultura frontembere

Derrick Green idén már tizenöt éve tevékenykedik a Sepultura énekeseként, de szabadidejében szívesen zenél másokkal is. A hatalmas termetű fekete frontember azelőtt is felbukkant különféle hardcore és metal formációkban, most azonban valami egészen másba fogott a Maximum Hedrum nevű csapattal.

Bizarr projektbe keveredett a Sepultura frontembere, Derrick Green, és ez már társainak névsorából is egyértelműen lejön, hiszen a Maximum Hedrum agytrösztje DJ Sam Spiegel, a dobos a Beastie Boys turnéiról ismert Fredo Ortiz, a basszusgitáros pedig a The Eels bőgőse, KoolGMurder, de mellettük még egy David Ralicke nevű szaxofonos-trombitás, illetve egy Alisa Sanders nevű énekesnő is erősíti a formációt.

„Derrick eddig csak üvöltött különböző metal és hardcore albumokon, itt azonban az Isaac Hayes-szerű basszus és bariton vokáljaival kísérletezik, és néhol olyan őrült fejhangokat is hoz, mint Prince”, magyarázza a zenéről Spiegel. „Ez a muzsika tényleg távol áll mindentől, amit akármelyikünk is csinált a múltban.” „Mindig is szerettem volna annyi módon kihasználni a hangomat, amennyi csak lehetséges”, mondja Derrick. „A Sam Spiegellel való együttműködés rengeteg lehetőséget nyitott meg számomra a zene határainak kiterjesztésére. A Maximum Hedrum lényege, hogy mindenféle agyi korlátot ledöntsünk, és félelmek nélkül fogjunk bele az ismeretlen felfedezésébe. Az utazás még csak most kezdődik!”

A formáció nevét viselő első nagylemez március 5-én jelenik meg, és alább két dal is meghallgatható róla Synthesize, illetve Keep In Touch címmel.

Synthesize by Maximum Hedrum

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.