Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iron Maiden: Chilében és Argentínában veszik fel az új DVD-t

Teljes egészében rögzíti április 8-ai Buenos Aires-i és április 10-ei santiagói koncertjeit az Iron Maiden, hogy aztán valamikor a jövőben azokat DVD-n is megjelentesse. A zenekar utoljára 2002-ben adott ki Dél-Amerikában rögzített teljes koncertvideót, de a 2009-es Flight 666 kiadvány koncertrészén is számos felvétel szerepelt a kontinensről.

„Két bulit veszünk fel, és mindkettőnől használunk majd fel részeket", mondta Steve Harris basszusgitáros a chilei Futuro 88.9 FM rádiónak adott interjújában. „A chilei és argentin rajongóink egyaránt fantasztikusak, és több felvételt is meg szeretnénk mutatni az itteni közönségről a világ többi részén élőknek. A Flight 666-hoz már vettünk fel némi anyagot ezeken a helyeken, de ott csak egy dalt használtunk fel országonként. Akármerre megyünk, mindig megkérdezik tőlünk, merrefelé a legjobb a közönség, mi pedig mindig Dél-Amerikát említjük: Chilét, Argentinát és a brazíliai Sao Paulót. Most meg is mutathatjuk mindezt."

Steve az adásban azt is elárulta, hogy ugyan a két buli programjának gerince megegyezik majd a turné többi részén játszottal, a koncertek hosszabbak és grandiózusabbak lesznek azoknál a fellépéseknél, amelyeket nem rögzítenek. A Maiden emberei tíz vagy tizenkét kamerával dolgoznak majd, és ha hihetünk a főnöknek, ő a korábbi koncertvideókkal ellentétben az utómunkálatok során ezúttal a háttérbe vonul, és a végső formáért is a Flight 666 élő anyagát elkövető stáb felel majd.

Az Iron Maiden utoljára 2002-ben adott ki Dél-Amerikában rögzített teljes koncertanyagot Rock In Rio címmel, amelyet az előző évben vettek fel Rio De Janeiróban az azonos nevű fesztiválon. Az új DVD megjelenésének dátuma egyelőre nem ismert, vélhetően az év második felében kerülhet majd a boltokba. A Maiden május 23-án új válogatáslemezzel is jelentkezik From Fear To Eternity címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.