Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iommi újrakeverné a Black Sabbath legkevésbé népszerű albumát

0615sabsÚjrakeverheti a Black Sabbath-katalógus egyik mostohagyerekét Tony Iommi. A gitáros maga jelentette be, hogy ismét kezelésbe veszi az ozzys újjáalakulás előtt született utolsó Sabs-lemezt, a Forbiddent.

A napokban lesz húszéves a Black Sabbath Forbidden albuma, amely a zenekar utolsó nagylemeze volt az Ozzyval történt 1997-es újjáalakulás előtt. A Tony Martin-féle felállás hattyúdalát a maga idejében is meglehetősen vegyesen fogadta a közönség: a többség eleve nem értette, miért dolgozik a Sabbath producerként a Body Count gitárosával, Ernie C-vel, de a rajongótábor zöme dalok szempontjából is a zenekar egyetlen gyengébb anyagaként szokta emlegetni az albumot. Jó hír, hogy az első probléma, a hangzás kérdésköre a jövőben orvoslásra kerülhet, Tony Iommi ugyanis újrakeverést tervez. „Joe Siegler, a Black Sabbath webmestere emlékeztetett, hogy most, június 20-án lesz húszéves a Forbidden", írta a Facebookon a gitáros. „Nagyon is kedvelem azt a lemezt, de a megszólalásával sosem voltam igazán elégedett, így újrakeverem, mielőtt ismét megjelenik. Azt egyelőre nem tudom megmondani, mikor kerülhet sor erre, mert most túl sok minden zajlik egyszerre."

A Forbiddenen Iommi és Martin mellett Cozy Powell dobos, Neil Murray basszer és Geoff Nicholls billentyűs játszott, de az Illusion Of Power dalban Ice-T is vendégszerepelt. Az albumnak a kritikai fogadtatása mellett az anyagi oldalon sem volt igazán nagy sikere.

 

Hozzászólások 

 
#3 Venomádi 2015-06-16 13:36
Én is 4-5 tételt teljesen vállalhatónak tartok róla, de talán többet is. Emlékszem egy időben volt merszem kinevezni a legrosszabb Sabbath riffet, a Shaking off the chains kezdőriffjét nem tudtam jó ideig feldolgozni, bár aztán a közepétől egész jó dolgok történnek. A Get a Gripről még a facelift-dirt korszakos Alice is beugrik, van egy jó kis grunge-os húzása. Az előző lemezen a Virtual Death full ugyanez. Van egy kiállás, amiről aztán már meg nem mondja az ember, hogy Alice vagy Sabbath. Ja és nem vagyok süket :))
Idézet
 
 
+5 #2 Biró Aurél 2015-06-16 11:18
4-5 tétel azért jó a lemezen, ez inkább Cozy érdeme. Talán az újra kiadáson lesznek egyéb bónuszok, videók stb.
Jöhet a teljes Martin időszakos CD-k.

Külön örülnék, hogyha a szerkesztő úr, a lemezek alapján egy könyvvel lepne meg minket. Fantasztikus írásai vannak!!!!
Idézet
 
 
+1 #1 Kpkg 2015-06-16 08:59
Bár a többi tényleg felejthető, azért a Guilty As Hell nagyon jó szám, régen sokat hallgattam, most pedig eszembe jutott. :)

https://www.youtube.com/watch?v=2pYsPLIHFdM
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.