Shock!

augusztus 13.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Igen, remek lenne egy Mark III reunion, de elmulasztottuk a lehetőséget”

0521ghMint azt David Coverdale megvilágította, eredetileg nem Whitesnake-lemez lett volna a májusban kiadott, kizárólag Deep Purple-dalokat rejtő The Purple Album, de aztán mégis így alakult. Glenn Hughes, a zenekar Mark III felállásának másik torka szerint aligha sikerül valaha is tető alá hozni az újonnani együttműködést az akkori csapat még életben lévő másik két tagjával, a jövőre rockos visszatérést tervező Ritchie Blackmore gitárossal és Ian Paice dobossal.

„Egy szerdai nap volt, épp fordrásznál voltam Newport Beachen, és tudtam, hogy a Whitesnake Beverly Hillsben játszik aznap este, szóval odaérhetek”, elevenítette fel Hughes a Metal Express Radiónak a Whitesnake-kel közös júniusi vendégfellépését. „Miután végeztem, felhívtam Davidet, tudattam vele, hogy megyek, és nagyjából húsz perccel azelőtt értem oda, hogy színpadra léptek volna. Megöleltük egymást, ő meg a kezembe nyomta a mikrofont, és megkérdezte, lenne-e kedvem a dologhoz. Nekem meg volt. De mielőtt találkoztunk volna, nem esett szó a lehetőségről, és amit a YouTube-on látsz, annak alapján is nyilvánvaló, hogy semmit sem próbáltunk el előre. Nagyon ösztönös, nagyon spontán volt az egész előadás. David és közöttem soha nem húzódott semmiféle rejtett feszültség, és már a Deep Purple-ben sem fordult elő egy pillanatra sem, hogy hazudnom kellett volna neki. A zenészek között általában vannak problémák, de David Coverdale és Glenn Hughes mindig is nagyon közel állt egymáshoz. Ma pedig talán még jobb is a viszonyunk, mint régen. Ez a felvételeken is látszott szerintem.”

Glenn ennek ellenére nem hiszi, hogy valaha is összejöhetne egy Mark III-felállású Deep Purple-reunion. „Hat évvel ezelőtt David, Jon Lord és én beszéltünk róla, hogy kellene valamit csinálnunk így. A kérdés az volt, melyikünk hívja fel Ritchie Blackmore-t, Jon pedig azt mondta, majd ő, de aztán nem tudta elérni. Aztán beteg lett és meg is halt, szóval a dolog nem jött össze. Jon halála után ismét megpróbáltunk összehozni valamit, ezúttal Daviddel és Ritchie-vel, de a végén ebből sem lett semmi. Nem mondhatom el, pontosan miért, de nem jött össze. És most annyit tehetek ehhez hozzá: nem hinném, hogy valaha is sikerülne összehozni a dolgot. David nagyon elfoglalt, akárcsak én, így aztán nem adhatom az arcomat olyasmihez, ami nem valós. Igen, remek lenne egy Mark III reunion, de elmulasztottuk a lehetőséget. Én a magam részéről elbúcsúztam Jon Lordtól a Royal Albert Hallban tartott emlékkoncerten, és ennyi. Ma is jó barátságban vagyok Ian Paice-szel, mindenkit szeretek, de nem élhetek a múltban. Ez elmúlt. Csakis a legjobbakat kívánom Ritchie-nek is mindabban, amit csinál, a Deep Purple öröksége pedig éljen soká.”

Hughes szeptemberi bécsi koncertjéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.