Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Idióta, aki szerint ma metallicásan szólunk”

A Trivium új lemeze, az In Waves a Billboard-lista 13. helyén nyitott, a zenekar pedig már aktívan turnéztatja az albumot. Corey Beaulieu gitáros szerint innentől el lehet felejteni az állandó Metallica hasonlítgatásokat is.

„Minden lemezen úgy játszunk, ahogy az érzés diktálja", magyarázta Corey Beaulieu gitáros az Away-Team.comnak. „Nincs az, hogy na, ezt a lemezt most ilyenre csináljuk meg, a következő meg majd amúgy szól. Elkezdjük írni a dalokat, azok pedig idővel felveszik a saját formájukat. Zeneileg teljesen természetesen jön minden. Mindig találunk új hatásokat, amik aztán beépülnek a dalainkba: nem akarjuk állandóan ugyanazt játszani, mindig egy kicsit még kijjebb toljuk a határokat. Az In Waves-nél annyit döntöttünk el előre, hogy definiálnunk kell a hangzásunkat: az utolsó pár lemezen különböző hangolásokkal, megszólalásokkal, stílusokkal kísérleteztünk, hogy megnézzük, mire is vagyunk képesek. Most csak azt tudtuk, hogy olyan albumot akarunk készíteni, ami mérföldkő a zenekar karrierjében. Megvetjük a lábunkat, hogy mindenki lássa: kibaszottul komolyan vesszük a dolgunkat, ez pedig egy kibaszott komoly metal lemez, ami megszilárdítja a hangzásunkat. Azt mondod rá: ó, ez a Trivium, ilyen a megszólalásuk, erről szólnak. Másrészt az is fontos szempont volt, hogy működjön a dalok között a kohézió, egységesen dörrenjen meg az album. Emellett pedig a legsúlyosabb anyagunk is, amit csak valaha készítettünk."

Corey szerint a zenekart egyáltalán nem zavarják az állandó Metallica hasonlítgatások. „Ha az emberek valamit hallgatnak, mindig valami mással állítják párhuzamba. Az pedig egy cseppet sem rossz dolog, ha valakinek minden idők legnagyobb metal bandája jut rólunk eszébe... A The Crusade albumunkon például egyértelmű a hatásuk, de ott is vannak riffek, dalok, hangzások, amik semmiképpen sem metallicásak. Matt énekstílusa néhol hasonlít James-éhez, de nem szól úgy, mint ő... A Shogun lemez kicsit el is távolodott ettől a vonaltól, az In Waves esetében pedig tényleg mindenki elfelejtheti azt a dumát, hogy ó, ezek csak Metallica-klónok. Aki ma ilyet állít, az szimplán csak egy kibaszott idióta, és nem figyel oda arra, amit hall. A Metallica nagy hatásunk, de az a Megadeth, a Testament, a Slayer és az Iron Maiden is. Az In Waves-en azonban már csakis a Trivium hallható, a zene senki máshoz nem hasonlítható."

Az In Waves 22 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban a megjelenés hetében, amivel a Billboard-lista 13. helyére került. Ez eddig a csapat legmagasabb amerikai listás pozíciója – igaz, eladásban mind a Shogun (24 ezer példány), mind a The Crusade (31 ezer példány) jobb formát hozott nála a maga idejében. De hát ez már csak így megy manapság...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.