Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ian Hill: „Nem ezek lesznek az utolsó fellépéseink”

Ha rosszmájúak akarnánk lenni, azt mondanánk: bizonygatni csak a bizonytalant kell, de mivel Ian Hill, a Judas Priest basszusgitárosa a banda szürke eminenciása, inkább örülünk annak, hogy szőkőévenként egyszer ő is megnyilatkozhat. Ian egy friss interjúban tökéletes cserének nevezte a K.K. Downing helyére állított Richie Faulknert, és megerősítette: a búcsúturné valóban nem búcsúturné. Azt sajnos nem kérdezték meg tőle, hogy akkor miért annak hirdetik.

„Egy közös barátunk ajánlotta nekünk Richie-t (a képen jobbra)", mondta Ian Hill a német Metal Hammernek. „Azoknak a rajongóknak, akik attól félnek, hogy nem fogunk többé Priestként szólni K.K. nélkül, csak annyit tudok mondani: nyugodtan hátradőlhetnek. Richie Faulkner fantasztikus gitáros, tökéletes csere K.K. Downing posztján. Senki sem fog hiányolni semmit sem a showból, sem a hangzásból. Mindent megtettünk, amire csak lehetőségünk volt, hogy rábírjuk Kent: maradjon a zenekarban. De már nem volt meg benne a lelkesedés a folytatáshoz."

Hill megerősítette: az Epitaph turné valóban nem jelenti a Judas Priest történetének végét, de még a koncertezést sem fejezik be utána. „Nem hinném, hogy ezek lennének az utolsó fellépéseink. De az biztos, hogy ezután nem lesz több kétéves turnénk. De akárhogy is, még egy csomó turnézás áll előttünk, és ha bárki is megkérdez minket, miért ne folytathatnánk a játékot?" Az már szintén bizonyos, hogy a zenekar 2012-ben új lemezzel is jelentkezik, vagyis egyedül a sajátosan működő Priest menedzsment a megmondhatója annak, valójában miért is hirdetik búcsúturnéként ezt a kört. Vagy inkább annak, hogy ha már annak hirdetik, miért nem várják ki a hasonló nyilatkozatokkal a koncertsorozat végét...

Ian mindehhez még azt is hozzátette, hogy Rob Halford még mindig képes ugyanúgy elénekelni a zenekar klasszikusait, mint azelőtt. Hogy mindez így van-e vagy sem, arról mindenki meggyőződhet augusztus 11-én a Szigeten - lehet, a basszusgitáros csak arra célzott, hogy a zenekar végre elhagyta a koncertprogramból a Painkillert, amivel Halford az utóbbi turnékon már nagyon szenvedett. (De ebben nem merünk reménykedni.)

Egy korábbi interjúban Rob Halford leszögezte: K.K. Downingot senki sem helyettesítheti a Judas Priestben. „K.K. teljesen egyéni, így aztán nem is akartunk semmiféle másolatot a helyére állítani. Az új gitárosunk, Richie Faulkner átugrott Glennhez jammelni, Glenn pedig abszolút brilliánsnak találta, így esett rá a választásunk", fogalmazott az énekes.

 

Hozzászólások 

 
#2 Equinox 2011-05-12 21:30
Idézet - M:
nem akarok rosszmájú lenni, de talán a jobb jegyfogyás miatt hírdették búcsúturnénak. mondjuk ez gáz (ha így van)

Egyetértek, de ugyanakkor megette a fene ha a Priestre sincs már érdeklődés...
Idézet
 
 
+1 #1 M 2011-05-12 10:26
nem akarok rosszmájú lenni, de talán a jobb jegyfogyás miatt hírdették búcsúturnénak. mondjuk ez gáz (ha így van)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.