Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hihetetlen, de igaz: stúdióban az Aerosmith

Viharos előzmények után a hét első felében végre stúdióba vonult az Aerosmith legénysége, hogy megkezdjék tizennegyedik nagylemezük felvételeit. A veterán bostoni rockerek azzal a Jack Douglas producerrel dolgoznak, akivel a '70-es évek legklasszikusabb Aerosmith albumait is készítették.

„Nem lehet szavakkal leírni, mennyire inspiráltnak érzem magam a stúdióban", írta a Twitteren Joey Kramer dobos, miután a zenekar évek vergődését és az idei vitákat lezárva végre megkezdte a felvételeket. Minden idők legsikeresebb amerikai rockzenekara saját massachusettsi stúdiójában melózik az anyagon, amely az első saját szerzeményeket tartalmazó Aerosmith kiadvány lesz a 2001-es Just Push Play óta.

A fő munkatárs, Jack Douglas producer az Aerosmith történelmének fontos szereplője volt a '70-es években, a banda legnagyobb hatású korai albumai, a Get Your Wings, a Toys In The Attic, a Rocks és a Draw The Line mind vele készültek. Saját dalokon Douglas utoljára az 1982-es Rock In A Hard Place-en dolgozott együtt a bandával, de ekkoriban Joe Perry és Brad Whitford gitárosok éppen máshol keresték a boldogulásukat, így ez az anyag a mai napig is egyik legvitatottabb munkájuknak számít. Az Aerosmith a 2004-es blues feldolgozáslemezen, a Honkin' On Bobón már újra közösen melózott Douglasszel, és most úgy döntöttek, ismét rá van szükségük. „Nincs a földön olyan ember, aki Jacknél többet tudna ennek a zenekarnak a lelkéről és a kreatív részéről", vélekedett videoüzenetében Tom Hamilton basszusgitáros. „Amikor annak idején együtt dolgoztunk, végigröhögtük a munkálatokat, folyamatosan remekül szórakoztunk, de közben mindig többet hoztunk ki magunkból, mint amiről elhittük, hogy képesek vagyunk rá."

Az Aerosmith két főembere, Steven Tyler énekes és Joe Perry idén márciusban békültek ki némi csúnya összezördülést követően – immáron sokadszor a banda négy évtizedes története során. Tyler és a zenekar másik három tagja január végén Joe nélkül látott neki az új album munkálatainak Marti Frederiksen dalszerző/producer felügyelete alatt. „Csupán egy nyolc napos dalszerzési szakaszról volt szó, aminek a jelentőségét aránytalanul felnagyították", magyarázta akkor Perry, de korábban éppen ő szolgáltatta a kilépéséről szóló pletykák alapját azzal, hogy élesen bírálta Steven Tyler zsűris elfoglaltságát az X-Faktor amerikai megfelelője, az American Idol aktuális évadában.

A lemez megjelenéséről egyelőre nincsenek hírek, de biztosnak tűnik, hogy az Aerosmith az év második felében már turnézni fog Dél-Amerikában és Japánban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.