Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hideg és barátságtalan: ismét mozgásban a Godflesh gépezet

Megkezdte új lemezének munkálatait a birminghami Godflesh, akik nyolc év szünetet követően tavaly alakultak újjá. Az indusztriális rockszíntér egyik legkultikusabb formációja ugyanakkor nem siet a munkával, az album megjelenéséig még akár egy teljes év is eltelhet.

„A dalszerzés nagyon-nagyon lassan halad", mondta Justin Broadrick a Decibel magazinnak. „Amikor megszületett a fiam, az kissé lelassította a dolgainkat, pláne, hogy tavaly Ben Green is megnősült, ráadásul nagyon jó állása is van. Mindketten roppant elfoglaltak vagyunk, de ettől még persze állati sok ötletünk gyűlt össze az elmúlt időszakban. Az ugyanakkor fel sem merült, hogy gyorsan kihozzunk valamit csak azért, hogy meglovagoljuk a Godflesh újonnan feltámadt népszerűségét. Vagyis akár még egy évbe is beletelhet, mire megjelentetünk valamit, amikorra akár el is múlhat az újjáalakulás hatása. Ennek azonban nincs jelentősége: csak az a fontos, hogy egy újabb nagyon erős, hideg és barátságtalan album készüljön."

Broadrick és Green duója az újjáalakulást követően tavaly nyáron remasterelt formában ismét megjelentette klasszikus kettes számú albumát, az 1989-es Streetcleanert, amit aztán idén a hollandiai Tilburgban megrendezett Roadburn Fesztiválon teljes egészében el is játszottak. A speciális kiadáshoz egy teljes bónuszlemezt is hozzácsaptak, rajta kiadatlan élő felvételekkel, mixekkel és demókkal, illetve exkluzív jegyzetekkel.

Az már biztos, hogy a Godflesh ott lesz jövő májusban a Maryland Deathfest X fesztiválon Baltimore-ban, további fellépésekről egyelőre nem tudni.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 n&j&m 2011-10-10 23:30
na, ez a jó hír.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.