Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hetfield: nincs idő húsz évvel ezelőtti konfliktusokon gyűlölködni

0919jaymzJames Hetfield ismét utalt rá, hogy ma már teljesen elhibázottnak találja azt az állást, amit a Metallica 2000-ben a Napster hálózattal szemben felvett. A frontember szerint az élet túl rövid ahhoz, hogy az ember régi sérelmeket őrizgessen.

„Ahogy idősödsz, képessé válsz arra, hogy mentálisan és barátilag is felül tudj emelkedni bizonyos akadályokon, mint például az a Megadeth vagy más, a múltunkban szereplő emberek esetében is látható", magyarázta a témát Hetfield a Crave Online-nak. „Ezek egyre kevésbé számítanak, egyre kevésbé lehetnek utálkozás forrásai. Kevésbé hatnak az emberre, mert egy idő után rájössz, hogy a maga módján mindenki a lehető legjobbat akarja remélhetőleg a világnak is. Lars tenni akart valamit. Volt egy víziója, arról azonban elképzelése sem lehetett, mindez milyen következményekkel jár majd. De mind felnőttek vagyunk, így aztán a végén leülsz, és azt mondod: amikor ezt tettem, abból ez és ez következett. Mi is így cselekedtünk, és továbbléptünk. Sokat tanultunk a Some Kind Of Monster filmből és a Rock And Roll Hall Of Fame beiktatásból is. Nézem ezeket a zenekarokat, akik képtelenek elmenni és közösen játszani, mert valami húsz évvel ezelőtt történt dolgon vitatkoznak. És emiatt nem hajlandók megünnepelni egy nagyszerű pillanatot, vagy új történelmi mérföldkövet teremteni maguknak. Az élet túl rövid az ilyesmihez..."

Lars Ulrich az utóbbi években többször is eljárta a maga kanosszáját a Napster-ügyben, és tavaly Hetfield is elmondta már: úgy látja utólag, hogy a Metallica rosszul kezelte a kérdést. Az új korszak igazi kezdetét ugyanakkor mégis a Spotify-jal történt tavaly évvégi megállapodásuk jelentette, hiszen a hálózat egyik főarca az a Sean Parker, aki annak idején a Napster egyik alapítója is volt.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 aFC 2013-09-19 20:42
Idézet - zombee:
Én már akkor megmondtam, hogy hülyeség lázadni a Napster ellen. Ma a kiadók a seggüket vernék a földhöz örömükben, ha csak a Napster létezne, és annyi letöltést generálna, mint 2000-ben, amikor még sokkal több lemez fogyott egyébként is.


egyetértek veled mindenben.De azért arról sem szabad megfeledkezni h akkoriban amikor még adtál el lemezeket igen csak pánik kelto lehetett h valaki ingyen el lophajta. :D valahonnan és te semmit sem tehettél ellene jóformán;De amint említettem egzértek veled.Bár csak annyit szednének le az emberek mint anno.....
Idézet
 
 
+13 #1 zombee 2013-09-19 12:10
Én már akkor megmondtam, hogy hülyeség lázadni a Napster ellen. Ma a kiadók a seggüket vernék a földhöz örömükben, ha csak a Napster létezne, és annyi letöltést generálna, mint 2000-ben, amikor még sokkal több lemez fogyott egyébként is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.