Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hatriot: január végén elszabadul a Bay Area thrash pokol

Január 25-én jelenik meg a Massacre gondozásában a Hatriot bemutatkozó albuma, a Heroes Of Origin, ami elsősorban azért fontos információ, mert ebben a zenekarban énekel jelenleg az Exodus egykori frontembere, Steve „Zetro” Souza. A lemezen Chuck Billy és Phil Demmel is vendégszerepel.

A Hatriotben nem Zetro az egyetlen Souza, hiszen a ritmusszekciót az énekes fiai alkotják: a basszer a huszonegy éves Cody, a dobos pedig a tizennyolc éves Nicholas. A Heroes Of Origin producere Juan Urteaga (Machine Head, Exodus, Testament) volt, borítóját pedig Mark Devito készítette, aki azelőtt többek között a Motörhead oldalán is bizonyított. Ami a vendégszerepléseket illeti, azok természetesen nem meglepőek, hiszen a ’80-as években Zetro az Exodus miatt hagyta ott a Testament elődjének számító Legacyt, így került a helyére végül Chuck Billy, akivel azóta is baráti kapcsolatban állnak, és egy közös hobbibandát is futtatnak Dublin Death Patrol néven. Utóbbi új lemeze épp most jelent meg Death Sentence címmel. Demmel szintén régi Bay Area veterán, aki jóval a Machine Head előtt a Vio-lence sorait erősítette.

A zenekarban egy ideig egy másik Bay Area kultuszfigura, az egykori Forbidden, Testament gitáros Glen Alvelais is ott gitározott, de azóta már elhagyta a fedélzetet. A Hatriot mostani hangszeres szekcióját a Souzák mellett Kosta Varvatakis és Miguel Esparza gitárosok alkotja.

A csapattól egyelőre egy négyszámos demó hallgatható meg itt, Zetróval pedig hamarosan alapos interjút is közlünk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.