Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Három és fél évtizedes dalokkal pakolták tele az új Van Halen albumot?

Még meg sem jelent az új Van Halen album, máris fellángoltak a viták arról, vajon mennyiben rejt majd frissen írt témákat a február 7-én érkező A Different Kind Of Truth lemez. Akadnak, akik az eddig hallott két új téma, a Tattoo és a She's The Woman alapján azt valószínűsítik: semennyire.

„Azt hallottam, a lemezük nagyrészt régi zenéket rejt majd", mondta a kérdésről a banda volt énekese, Sammy Hagar még novemberben a Rolling Stone magazinnak. „Mármint olyanokat, amik még azelőtt születtek, hogy én beléptem volna a bandába. Eddie és Dave egyáltalán nem írtak együtt új témákat, hanem előszedték a megmaradt és fel nem használt régi cuccokat, aztán Dave-nek rá kellett valamit illesztenie ezekre, mert vagy csak mankóvokálok voltak hozzájuk, vagy még azok sem."

Sammy szavait látszanak megerősíteni egyes komoly Van Halen fanatikusok is, akik azonnal felismerték a csapat múlt csütörtöki New York-i exkluzív klubkoncertjén elhangzott „új" dalt, a She's The Womant, ez ugyanis már azon az 1976-os demón is szerepelt, amely alapján a zenekar annak idején szerződést kapott a Warnernél. Nem tudni, utóbbi dal annak idején miért nem került fel a bemutatkozó albumra, de most, szinte napra pontosan harmincnégy évvel annak megjelenését követően mindenesetre ott lesz az új lemezen. A Tattoo videoklip tegnapi premierje után szintén megindultak az összehasonlítások a neten: a keménymag rögtön észrevette, hogy a dal igencsak hasonlít a Down In Flames-hez, amit a Van Halen az első album kiadása előtt rendszeresen játszott élőben, de szintén soha nem rögzítették lemezre.

Akárhogy is, a banda iránt hatalmas az érdeklődés, hiszen a Tattoo klipet mindössze egy nap alatt közel 240 ezren nézték meg a YouTube-on. Mindenki döntse el maga, mit hall...

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 Venomádi 2012-01-13 14:24
Ja és még egy poén: remélem mindenki felismerte a You're no good-ot a dal végén :D De most hogy őszinte legyek ez igenis visszatérő anyag a javából. Hiszen régen írták azt a dalt, és jobban nem is reflektálhatna arra, hogy Roth-tal dolgoznak megint mintha el sem telt volna 35 év. Most kicsit változott a véleményem
Idézet
 
 
+1 #3 Venomádi 2012-01-12 14:57
Nekem nincs bajom ezzel, hogy valaki saját magától nyúl ötleteket, különben is hogy jönnénk mi ahhoz, hogy ezt megmondjuk. Más kérdés, hogy pofátlanság kicsit, hiszen ezzel is csak időt spróroltak, hogy mehessen a hereverőzés a studióban, a pénz meg sose volt büdös, és nem nehéz kitalálni, hogy több vagonnal is vinni fog a konyhára. Addig azért nem szólok egy szót se, míg meg nem hallgatom az egész albumot. Remélem tisztában vannak vele, hogy sokat bukik a dolog ha kiderül, hogy mind régi riffekkel van tele az album, mert Dave Mustaine is kishíján belebukott most ezzel a hülyeséggel a Thirteen-be.
Idézet
 
 
+2 #2 Benjoe 2012-01-12 11:38
elmehetnek a picsaba
Idézet
 
 
+4 #1 Venomádi 2012-01-11 12:26
Nem hogy hasonlít, ez ugyanaz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.