Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hanneman két teljes szerzeménye és számos ötlete kaphat helyet a Slayer új lemezén

0806slayerLegalább két olyan komplett dal akad Jeff Hanneman hagyatékában, amely felkerülhet a Slayer következő nagylemezére. A csapat emellett mindenképpen átrágja magát a májusban elhunyt gitáros többi rögzített ötletén is, hogy minél többet tudjanak felhasználni ezek közül – mondta Tom Araya egy friss interjúban.

A Slayer tagjai a Guitar World augusztusi tribute számához adott exkluzív, Jeff Hannemanről szóló interjúkat leszámítva nem nyilatkoztak a sajtónak társuk májusi halála óta, Tom Araya azonban most megtörte a hallgatást, és megosztott pár információt a Loudwire-rel a készülő új nagylemezről. „Két dalunk van”, mondta a basszer/énekes a portálnak. „Egyelőre még nem volt részem abban a kiváltságban, hogy végighallgassam Jeff összes hangfájlját, de tervezem a dolgot. Amint egyszer lesz rá alkalmam, mindenképp megcsinálom: átrágom magam a zenéin, és megnézem, milyen új ötletei voltak. Tudom, hogy párat összerakott ezek közül, mert az elmúlt évben mutogatott nekünk dolgokat. Volt egy komplett dala is, amelyet a halála előtt mindenkinek átküldött. Meghallgattam, és nagyon-nagyon jónak találtam. Mondtam is neki ezt. Szóval vannak anyagok, amiket szerintem nagyszerű lenne meghallgatni már csak azért is, hogy meglássuk, milyenek, és lehetőleg felhasználhassuk, amiket írt. Ahogy mondtam, mindenképpen szeretném, ha ezt tennénk.”

Araya ugyanakkor elárulta: nem feltétlenül csak új dalokat lehet majd hallani Hannemantől a következő Slayer lemezen. „Annak idején egy számot nem fejeztünk be teljesen a World Painted Bloodra, de ettől még valójában készen van. Jeff és én dolgoztunk ki hozzá énekdallamokat és szövegötleteket, de nem voltunk teljesen elégedettek ezekkel, vagy úgy általában azzal, ami kifejlődött a nótából, szóval végül félretettük. Foglalkoztunk vele, de éppen nem találtunk hozzá sem megfelelő énektémát, sem olyan szöveget, amellyel igazán elégedettek lettünk volna, szóval inkább nem tettük fel az albumra, de attól még az a dal kész, és simán felhasználható. Nem szeretném rá azt a szót használni, hogy tipikus, de attól még igazi Jeff-szerzemény, teljesen egyértelmű, hogy ki rakta össze: az ő zenéje. Teremtett magának egy saját utat, és ezt az utat követve írta a dalait: védjegyszerűen jeffesen. Ezt a számot ugyanakkor még akár újszerűnek is merném nevezni.”

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy Kerry Kingnek egy teljes albumnyi dala született korábban, ezek közül a Chasing Death és az Implode állt olyan szinten, hogy egy EP-n meg is akarták jelentetni őket, de ebből végül nem lett semmi. Vélhetően Tom is e két dalra utalt teljes szerzeményként a fenti nyilatkozatban. Araya arról sajnos nem beszélt, hogy a Hanneman helyén két és fél éve kisegítő Gary Holt szerepel-e majd a lemezen akár társszerzőként, akár gitárosként, az azonban biztos, hogy a 2001-es God Hates Us All óta ez lesz a Slayer első lemeze Paul Bostaph dobossal.

A zenekar október 22-étől Észak-Amerikában turnézik a Gojira és a 4ARM társaságában.

 

Hozzászólások 

 
+1 #10 Sárvári Gábor 2013-10-11 21:22
Idézet - nihilak:
[quote name="MATEo9"]Engem több dolog is bánt...
Szerintem nem kéne már teljes albumot kiadni, ami 90%-ban Kerry munkája, (tudom, hogy volt már ilyen korábban is, olyan is lett...)

Melyik volt "ilyen"?


Christ Illusion
Idézet
 
 
+1 #9 ave 2013-10-09 08:21
1. ez most vagy rendes dolog tőlük (én inkább szeretnék ebben hinni)
2. vagy ez egy qrvanagy üzleti húzás(hisz ki ne venné meg Jeff utolsó 5leteit tartalmazó albumot)

de akárhogyis én örülök neki mint rajongó. :)
Idézet
 
 
#8 nihilak 2013-10-09 00:11
[quote name="MATEo9"]Engem több dolog is bánt...
Szerintem nem kéne már teljes albumot kiadni, ami 90%-ban Kerry munkája, (tudom, hogy volt már ilyen korábban is, olyan is lett...)

Melyik volt "ilyen"?
Idézet
 
 
+4 #7 PowerMarkt 2013-10-08 23:04
Utolsó Jeff dalok és nem Lombardo dobol. Sajnálatos.
Idézet
 
 
+7 #6 MATEo9 2013-10-08 18:42
Engem több dolog is bánt...
Szerintem nem kéne már teljes albumot kiadni, ami 90%-ban Kerry munkája, (tudom, hogy volt már ilyen korábban is, olyan is lett...) én inkább egy 4-5 számos EP-nek örülnék, amiből 2 szám Jeffé.
Másik:
Arayának még nem volt ideje meghallgatni az elhunyt zenésztársának a zenéjét? Miért? Miért?
Az se tiszta, hogy Jeff-et mért nem látogatták meg/töltöttek vele időt, mikor halálos beteg volt (mondjuk turné helyett)... Biztos vagyok benne, hogy adott volna neki akkora életerőt, hogy nem nyúlt volna olyan szinten az alkoholhoz, mint ami a halálhoz vezette. (és azt is tudom, hogy sosem tartották egymással a kapcsolatot turnékon kívül, de a betegsége szerintem megadta volna rá az indokot...)
Idézet
 
 
+2 #5 necromedve 2013-10-08 18:10
Korábbi interjúban (talán a God Hates Us all idején?) olyat nyilatkoztak emlékeim szerint, hogy ami témákkal elégedettek, abból csinálnak lemezes dalt, azokat zenéket meg kukázzák, amik nem ütik meg a Slayer mércéjét. Szóval nem biztos, hogy jó ötlet olyasmit előguberálni a szemétből, ami ebbe a kategóriába esik, csak azért, mert Hannemann írta... Esetleg valami válogatásra, akármire fel lehet tenni az ilyet.
Idézet
 
 
+4 #4 Myth 2013-10-08 13:45
Idézet - Trotty:
de jó lenne, ha maradna Bostaph!!!


Pont annyival lenne jobb, ha Lombardo visszatérne...
Idézet
 
 
+3 #3 Trotty 2013-10-08 10:47
de jó lenne, ha maradna Bostaph!!!
Idézet
 
 
+5 #2 Codename333 2013-10-08 10:29
kirááály h rajta lesznek Hanneman témái is. Nagyon várom már a végeredményt.Kiváncsi vok milyen beteges és/vagy mesteri témákat hagyott ránk.
Idézet
 
 
+4 #1 vova666 2013-10-08 10:04
"az azonban biztos, hogy a 2001-es God Hates Us All óta ez lesz a Slayer első lemeze Paul Bostaph dobossal."

Na erre azért még ne vegyetek mérget. Barátunk a legváratlanabb pillanatokban szokott bekattanni és otthagyni az aktuális bandáját.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.