Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgass meg egy dalt a Varga visszatérő lemezéről!

0430vargaOktóber 30-án jelenik meg a kanadai precíziós prog/thrash mester Varga visszatérő nagylemeze, amely az Enter The Metal címet kapta. Az albumról egy dal már meg is hallgatható.

A Joe Varga énekes/basszer alapította csapat két éve alakult újjá, és néhány hónappal ezelőtt léptek ismét a nyilvánosság elé. A felállás a régi, vagyis Dan Fila a dobos, a két gitáros pedig Sean Williamson és Adam Alex. A banda annak idején két lemezt jelentetett meg, az 1994-es Prototype-ot (amely a maga idejében a magyar Metal Hammer Hangpróbáját is megnyerte) és az 1996-os Oxygent, amelyek a hagyományosabb, thrashes vonal és a modernebb, indusztriálisabb törekvések tökéletes egyensúlyát mutatták, ám hiába adta ki a debütöt a BMG, a zenekarral éppen különlegessége miatt nem tudott mit kezdeni a szélesebb közönség.

A saját kiadásban érkező Enter The Metal egyébként nem az egyetlen produkció, amelyen a csapat az elmúlt hónapokban dolgozik, Return To Metal címmel készülőben van egy második adagnyi dal is. A zenekar vegyesen jelentet majd meg friss és régi, de kiadatlan, most újra felvett dalokat, ezek elosztása azonban egyelőre még nem teljesen világos a két lemez között. Az irányvonal azonban egyértelmű. „Mindkét anyagon olyan zenét hallotok majd, amely visszakanyarodik a metalban és a progresszív muzsikákban rejlő gyökereinkhez: kemény gitárok, őrült ritmusváltások és háborodott énektémák uralják a nótákat”, mondja Joe.

A Gamera című dal alább máris meghallgatható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Equinox 2013-09-13 21:35
Egészen jó. A nevet ismerem, de azt a 2 kult lemezt nem hallgattam még soha
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.