Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgass bele John Sykes új dalötleteibe!

John Sykes tempójára a komótos jelző nem elég kifejező, most azonban úgy tűnik, a Whitesnake, a Blue Murder és a Thin Lizzy egykori gitárosa végre tényleg dolgozik az új lemezen: ennek bizonyítéka pár dalrészlet, amelyet közzé is tett.

Új dalrészletek hallgathatók meg John Sykestól, akiről a legutóbbi érdemleges hírek 2013 elején érkeztek, amikor is arról szólt a fáma, hogy a gitáros bevonult a stúdióba, és nekiállt elkészíteni új nagylemezét. Sykes esetében mi már inkább jóslásokba sem bocsátkozunk, de az itt lecsekkolható ízelítő alapján talán, talán, talán 2015-ben végre tényleg kiad valamit…

A Tygers Of Pan Tangban és a Thin Lizzyben eltöltött idők után John akkor vált világszerte igazán körülrajongott gitárossá, amikor bekerült a Whitesnake-be. Noha David Coverdale-lel képtelenek voltak megtalálni a hangot, a közösen elkészített 1987 album minden idők legsikeresebb hard rock lemezei közé tartozik. Sykes ezután saját csapatával, a Blue Murderrel zenélt két albumon, majd szólókarrierbe fogott, de önállóan elsősorban Japánban mozgott, Európában az újjáalakított Thin Lizzyvel koncertezett egészen 2009-es kilépéséig. Új, saját szerzeményeket utoljára 2000-ben lehetett tőle hallani a Nuclear Cowboy című albumon, és ugyan pár éve összehozott egy projektet Mike Portnoy és Billy Sheehan társaságában, sőt, fel is demóztak egy teljes albumnyi dalt, Portnoy és Sheehan végül nem volt képes igazodni a gitáros híresen csigalassú munkatempójához, és végül kifaroltak a projektből, hogy Richie Kotzennel folytassák, amit elkezdtek. Nem tudni, hogy a közösen elkészített daloknak mi lett a sorsa: elképzelhető, hogy Sykes használja fel az ötleteket az új lemezen, de az is, hogy a tizenegy-tizenkét szerzemény feledésbe merül.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 queensryche999 2014-12-30 01:25
Ááá és csak most vettem észre...

Utókarácsony. A már említett reggae témát leszámítva mindegyik ötlet tetszett, egyszersmind megnyugodtam, hogy az öreg nagyszerű formában van. Istenem, de rég esedékes volt ez már, John!
Idézet
 
 
+3 #1 kamikaze 2014-12-29 11:12
Olyan, mint a szólólemezei, vagyis jó. Csak azt a reggae feldolgozást (?) kéne elfelejteni, mert az eléggé kilóg a többi dal közül. Az album nagy része viszont klasszikus Sykes, sőt összhatásában talán keményebb muzsikát rejt, mint pl. a legutóbbi Nuclear Cowboy (ami 2003-as lemez) volt. Az ének is rendben van, a gitár meg fenomenális, ahogy megszokhattuk tőle! Újabb CD 2015-ben, amit meg kell majd venni!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.