Shock!

augusztus 15.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha Eddie-nek lenne hangja, már hazavágta volna a cigivel meg a piával”

Miközben a David Lee Roth-tal felvett új Van Halen album megjelentetése helyett a banda szánalmas vergődésbe kezdett, a jelenleg a Chickenfootban muzsikáló egykori kollégák, Sammy Hagar és Michael Anthony remekül mulatnak a történteken, néha pedig komolyabb kijelentésekre is ragadtatják magukat.

„A legutóbbi Van Halen turnén hallott vokálharmóniákat Mike nyomta – szalagról", mondta Sammy Hagar az Attention Deficit Deliriumnak. „Mike akár be is perelhette volna őket emiatt. Wolfie (Wolfgang Van Halen, a banda jelenlegi basszusgitárosa) nem tud úgy énekelni, Ed meg aztán tényleg rohadtul biztos, hogy szintén nem. Menj fel a netre és hallgasd meg Ed hangját a nélkülem játszott újjáalakuló turnén, a When It's Love-ban és még néhány nótában... Eddie egyszerűen nem tud énekelni, és ha lenne hangja, már azt is hazavágta volna a cigarettával meg a piálással." Annak idején elsődlegesen Anthony felelt a Van Halenben a háttérvokálokért: e zömmel magas fekvésű témák néhol szinte észrevétlennek tűnnek a dalokban, ám a csapat összes egykori és jelenlegi tagja elismeri (vagy valamikor elismerte...), hogy az összképhez hihetetlenül sokat tettek hozzá.

Sammy és Michael utoljára 2004-ben játszottak a Van Halenben, de a turné barátságtalan légkörben zajlott le, és utána nem sokkal – az énekessel ápolt barátsága miatt – a basszernek is ott kellett hagynia a Van Halent. Eddie-ék 2007-ben álltak össze ismét az eredeti frontemberrel, David Lee Roth-tal egy hihetetlenül sikeres turné erejéig, amelyen már Eddie fia, Wolfgang állt Anthony helyén. „A helyükben bárki tisztában lett volna azzal, hogy ha az összes kudarcba fulladt próbálkozás után végre sikerült visszahozniuk Rothot, Mikeyt is össze kellett volna szedni az újjáalakuló turnéhoz, mert a világ igazából erre várt", mondta Sammy. „Nem pedig arra, hogy megint elbasszanak mindent... Ez arra utal, hogy nem érdeklik őket a rajongóik, csak ki akarják zsigerelni őket, amíg... nos, majd meglátjuk, meddig húzzák így."

Az énekes korántsem biztos abban, hogy a már most hányattatott sorsúnak tekinthető új Van Halen album egyáltalán valaha megjelenhet. „Most már másfél éve dolgoznak rajta, de csak folyamatosan csak csúsztatják és csúsztatják a megjelenést. Pontosan tisztában vagyok vele, hogy Wolfie, Dave és Ed nem az a Van Halen, amit a világ látni akar. Dave-vel, ám Mike nélkül újjáalakulni csapnivaló döntés volt, de hát nem nagyon hoztak egyetlen jó döntést sem, mióta én otthagytam a bandát..."

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.