Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gojira: a következő albumra biztosan nem kell sokáig várni

Ha hihetünk Joe Duplantier énekes/gitárosnak, a következő Gojira nagylemez biztosan hamarabb érkezik, mint a tavalyi L' Enfant Sauvage, amelyre négy teljes évig kellett várakozniuk a rajongóknak. A francia csapat egyelőre még persze nem kezd bele a dalszerzésbe, hiszen az idei évet még a turnézásnak szentelik.

„Alapvetően minden lemez esetében azonos a helyzet: rengeteg odafigyeléssel írjuk meg őket, és minden album egy fejezetet jelent a zenekar történetében", magyarázta a Radio Metalnak Joe Duplantier énekes/gitáros. „Emiatt az egész dolog fontossága is teljesen más, mintha minden évben megjelentetnénk egy albumot, vagy ha folyamatosan pakolnánk ki az új dalokat az internetre. Számunkra minden album komoly vállalkozás, aztán utána hosszú időt is töltünk velük az úton. A The Way Of All Flesh és a L' Enfant Sauvage megjelenése között rengeteg minden változott a zenekarban, a menedzsmentünknél, és a Roadrunnerhez is leszerződtünk, és ez mind-mind rengeteg időt és energiát követelt, hiszen újra kellett építeni a csapatunkat. Legalább egy év elment ezekkel az ügyekkel. Már előbb is megjelenhetett volna a L' Enfant Sauvage, ha nem kellett volna új kiadóhoz szerződnünk, az új menedzsment kiválasztásával bíbelődnünk, és így tovább... A The Way Of All Flesh egy ciklus végét jelentette, a L' Enfant Sauvage-zsal pedig elkezdődött egy új. A következő albumra nem kell majd ennyit várni."

A Gojira ezekben a hetekben az Egyesült Államokban koncertezik, majd márciustól ismét Európában játszanak, de a jelenlegi állás szerint csak Nyugat-Európában. Aki látni szeretné az utóbbi évek egyik legizgalmasabb hangzású metal csapatát, annak így március 27-én Kölnig vagy április 2-án Frankfurtig kell utaznia.

Mario Duplantier-vel a tavalyi lemez kapcsán készített interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.