Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Glenn Tipton a Judas Priest búcsúturnéjáról: „Hazudtunk”

0714jpEsze ágában sincs otthon ülni a Judas Priest legénységének a frissen kiadott Redeemer Of Souls lemezzel. Glenn Tipton ma már megmosolyogja, hogy pár évvel ezelőtt arról beszéltek: nem turnéznak többet az Epitaph kör lezárása után.

„Hát, hazudtunk”, nevetett Tipton a Rockline-nak adott interjújában, amikor rákérdeztek, hogy akkor most mi is van ezzel az egész búcsúturné-cirkusszal. „A nyilatkozatunkban az állt, hogy nem fogunk további nagy világturnékat csinálni, mert ahogy korábban mondtuk, elég sokat elvesz az életedből egy ilyen körút: majdnem két évig tartott a legutóbbi is, esténként két és fél órás koncertekkel, heti négy-öt fellépéssel. De minden másodpercét élveztük. És a végén már azt mondtuk, hogy nem akarunk több világ körüli turnét, de nem zárunk ki pár fellépést. Most pedig olyan lelkesek vagyunk az új lemez miatt, hogy lesznek koncertek, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.”

Amikor a műsorvezető megkérdezte, korrekt-e a zenekar szerint ez az egész, Tipton ismét azt válaszolta: „Hazudtunk. Hazudtunk. De nem állt szándékunkban.” Rob Halford mindezt bővebben is kifejtette: „Valójában Richie Faulkner hibája az egész, hibáztassuk csak őt! Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, mekkora jelentősége van annak, hogy itt van most velünk, a karrierünk e szakaszában. Amikor csatlakozott hozzánk az Epitaph turnéra, minden este rendkívüli dolgok történtek a színpadon. És ha ehhez még hozzávesszük, hogy a koncertek előtt milyen témákat rögzített a hordozható felvételi berendezésével… Olyan energiát szabadított fel, amit egyszerűen nem lehetett féken tartani.”

A Priest új albuma 32 ezer eladott példánnyal az eheti Billboard Top 200 hatodik helyén kezdett az Egyesült Államokban. Ez a zenekar karrierjének eddigi legmagasabb amerikai listás helyezése.

 

Hozzászólások 

 
+5 #7 Assassin 2014-07-17 14:11
Idézet - BSND:
Egyébként ezt a visszavonulássa l kapcsolatos felesleges feszültségkelté st a Maiden csinálta a legjobban: nem kamuztak össze-vissza hatásvadász nyilatkozatokat , csak szimplán félreérthető címet (The Final Frontier) adtak a lemeznek. ...


A Final Frontier címet saját bevallásuk szerint a Star Trek sorozatból vették Harrisék. Ettől függetlenül lehet, hogy az volt az utolsó lemezük, tényleg okosan nyitva hagyták az ajtót... :)
Próbálok megbarátkozni az új Priest albummal, többé-kevésbé tetszik, talán azért, mert nem is vártam tőlük prog metalt. Alapvetően nem rossz, korrekt heavy metal, de idő kell neki, hagyom érlelődni. :).
Idézet
 
 
#6 asdasd 2014-07-17 13:54
Idézet - bogar:
Mindentől függetlenül a Priest tényleg nem az a zene, amit nagypapaként is hitelesen lehet játszani. Nem kellene megvárni, míg Halford-ra ráborul a színpadon a Harley.


jövőre már velorex-szel jön be.
Idézet
 
 
+8 #5 bogar 2014-07-17 13:40
Mindentől függetlenül a Priest tényleg nem az a zene, amit nagypapaként is hitelesen lehet játszani. Nem kellene megvárni, míg Halford-ra ráborul a színpadon a Harley.
Idézet
 
 
+3 #4 Draveczki-Ury Ádám 2014-07-17 12:56
Idézet - BSND:
Egyébként ezt a visszavonulássa l kapcsolatos felesleges feszültségkelté st a Maiden csinálta a legjobban: nem kamuztak össze-vissza hatásvadász nyilatkozatokat , csak szimplán félreérthető címet (The Final Frontier) adtak a lemeznek.

A történelmi hitelesség kedvéért: a Maiden is belengette két alkalommal is az előző évtizedben, hogy lehet, hogy az utolsó nagy turné következik, igaz, nem olyan konkrétan, mint a Judas vagy a Scorpions. De aztán hálistennek a lebegtetősdivel is felhagytak. :)
Idézet
 
 
+5 #3 BSND 2014-07-17 12:27
Egyébként ezt a visszavonulássa l kapcsolatos felesleges feszültségkelté st a Maiden csinálta a legjobban: nem kamuztak össze-vissza hatásvadász nyilatkozatokat , csak szimplán félreérthető címet (The Final Frontier) adtak a lemeznek. Mondjuk aki kicsit is ismeri a csapat sajátos humorát, az nyilván egy pillanatig sem hitte el, hogy itt a vége. A hitelesség is megmaradt, és a hatásvadász (de egyébként tök fölösleges) felhajtás is meg volt.
Idézet
 
 
+12 #2 Ozseepapa 2014-07-17 12:00
Azt kívánom, hogy ennél károsabb átverésnek egyikünk se legyen áldozata! :)
Idézet
 
 
+7 #1 neal and jack and me 2014-07-17 11:04
mi van, ha most hazudnak?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.