Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gilby a Gunsról: „Örülök, hogy ismét együtt vannak a srácok”

0515gcGilby Clarke az első a Guns N' Roses partvonalon maradt régi tagjai közül, aki bővebben is megszólalt a zenekar újjáalakulása kapcsán. A banda 1991 és 1993 közötti turnégitárosa saját bevallása szerint örül W. Axl Rose, Slash és Duff McKagan újonnani összeborulásának.

„Őszintén szólva egyik koncertet sem láttam, így véleményem egyelőre még nincs", mondta Lucas H. Gordonnak adott interjújában Gilby, amikor arról kérdezték, mi a véleménye a Guns N' Roses visszatéréséről. „Először is, örülök, hogy ismét együtt vannak a srácok. Szerintem tényleg fontos a zene, különösen a rockzene szempontjából, hogy a Guns N' Roses életképes zenekarként turnézik. Jó, Axl persze eddig is koncertezett a zenekarával, de annál jobbat úgysem húzhatott volna, hogy ismét visszahozta Slasht. Szóval így, hogy Slash és Axl ismét együtt zenél, adhatnak pár igazán nagyszerű koncertet, és remélhetőleg írnak majd megint óriási dalokat is együtt. Így pedig a zenekar nevét és örökségét is életben tartják."

Gilby persze nem tudja, mennyire lehet tartós a mostani reunion. „Húsz évvel ezelőtt voltam a csapat tagja, és azóta rengeteg minden történt, szóval nem tudom, őszintén. Tavaly még mindenki azt kérdezgette tőlem, hogy szerintem összeáll-e ismét a Guns N' Roses, én meg őszintén azt feleltem mindenkinek, hogy nem hinném. És tényleg nem is hittem volna. Én is ugyanúgy meglepődtem, mint mások. De mint mondtam, örülök neki."

A gitáros kitérő választ adott arra a kérdésre, csatlakozna-e ismét a Gunshoz, ha megkeresnék egy ajánlattal. „Nem tudom. Ez egy elméleti kérdés, elméleti helyzet, szóval nem tudhatom. Mielőtt összejöttek, és ezt kérdezgették tőlem, mindig azt feleltem: abszolút, hiszen imádom a zenekar muzsikáját, imádom a zenekart, és imádok koncertezni is. De ez a Guns N' Roses nem az a Guns N' Roses, amelynek annak idején én is a része voltam, szóval ez most nehéz kérdés..."

W. Axl Rose jelenleg az AC/DC vendégénekeseként koncertezik Európában, a Guns N' Roses amerikai stadionturnéja pedig június 23-án kezdődik. A jegyek brutális ütemben fogynak, Los Angelesben például miután meghirdették az első fellépést a 60 ezer férőhelyes Dodger Stadionba, már három nappal később be kellett iktatni egy második bulit is ugyanoda.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.