Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Folytonosság és tökéletes zenei sötétség: visszatér Tom G. Warrior és a Triptykon

0606triptykon2014. április 14-én jelenik meg a svájci Triptykon második nagylemeze, amely a Melana Chasmata címet kapta. Az egykori Hellhammer és Celtic Frost agytröszt, Tom G. „Warrior” Fischer vezette formáció ezúttal is saját Prowling Death Records Ltd. cégén keresztül licenszeli a kiadványt a Century Mediának.

A Melana Chasmata dalszerzési munkálatai 2011-ben kezdődtek, vagyis nem sokkal a debütáló az Eparistera Daimones és az azt követő Shatter EP kiadása után. „Most már három éve dolgozunk a lemezen különböző formákban”, mondja Warrior az albumról. „Semmilyen értelemben nem könnyű ez az album, amely számomra személyesen egy szélsőségesen hosszú terhesség eredménye úgy zeneileg és spirituálisan, mint az életemben beállt bizonyos körülmények miatt érzelmileg is. Ezzel egyidejűleg ez az anyag kétségtelenül illik abba a folytonossági sorba, amelyre olyannyira vágytam a Celtic Frost önpusztító, végzetes periódusában. Elképesztően sok erőt adott és roppant inspiráló volt hallani, hogy a Triptykon ismét tökéletes sötétséget hozott létre, és felfedezni e dalok potenciálját.”

A lemez címe nagyjából azt jelenti, hogy fekete, mély horpadások vagy völgyek, és olyan új monolitok szerepelnek majd rajta a Warriortól megszokott stílusban, mint a Boleskine House, a Stasis, a Gate To My Own Death, a Demon Pact, a Gehinnam, a Tree Of Suffocated Souls vagy az Unchristian Anthem. A produceri feladatokat ismét a főnök, illetve V. Santura gitáros látta el utóbbi stúdiójában, a németországi Bavariában, illetve Warrior főhadiszállásán, Zürichben. Santura egyben a hangmérnöki feladatokat is ellátta.

A Triptykon felállásában Tom és Santura mellett Norman Lonhard dobol és Vanja Slajh basszusgitározik. Turnéterveket egyelőre nem jelentettek be, de bizonyára csak idő kérdése.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.