Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Féloldali arcbénulással küzd Max Cavalera

Részlegesen mozgásképtelenné vált a Soulfly frontemberének fél arca: Max Cavaleránál az orvosok úgynevezett Bell-féle arcidegbénulást diagnosztizáltak. Max kezelést kap és hamarosan vélhetően teljesen rendbejön – jellemző, hogy még a hamarosan új lemezzel jelentkező banda brazíliai turnéját sem mondta le állapota miatt.

„Miután hazajöttem Ausztráliából, és felkeltem az egyik reggel, az egész szoba pörgött körülöttem", mondja betegségéről Max. „Gloriára néztem, és mondtam, hogy valami nem oké, mire közölte, hogy furán néz ki az arcom. A tükörhöz mentem, és az arcom felét nem voltam képes mozgatni. Azt hittem, stroke-om volt, így berohantunk a kórházba, de ott megtudtuk, hogy az állapotomat Bell-féle bénulásnak hívják, amiről korábban még soha nem hallottam. Kibaszott fura betegség... A jobb szememmel nem tudok pislogni, és az arcom felét olyan érzés kerítette hatalmába, mintha Mike Tysontól kaptam volna egy nagyot. Pokolian fáj. Akárhogy is, most elutazom Brazíliába, hiszen a shownak folytatódnia kell, és egy ilyen bénulás nem akadályozhat meg abban, hogy ellássam a kötelességeimet. Remélem, minden rendben lesz."

A Bell-féle arcidegbénulást egy agyideg nem megfelelő működése okozza, de pontos hátterét illetően az orvosok sem tudnak biztosat. Megfelelő kezelés esetén a betegség az esetek 80 százalékában legfeljebb két hónap alatt meggyógyul, maradandó következmények csak ritkán jelentkeznek. Max antibiotikumos kezelésben részesül, így hamarosan vélhetően teljesen rendbe fog jönni. A Soulfly főnökének a '90-es évek eleje óta akadnak különböző egészségügyi gondjai, főleg súlyos és rendszeresen visszatérő gyomorproblémái kaptak nagy nyilvánosságot a sajtóban.

A zenekar új nagylemeze, az Enslaved március közepén érkezik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.