Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Február 20-án pótolja elmaradt budapesti koncertjét az Eagles Of Death Metal

1109eodmNovember 13-án, a párizsi Bataclan klubban több mint nyolcvan ember halt meg egy terrortámadásban az Eagles Of Death Metal koncertjén. Akkor és ott a zenekar európai turnéja félbeszakadt, Jesse Hughes és Josh Homme rakenroll-bulizenekara azonban nem adja fel, és nem hajol meg a terror előtt: az Eagles Of Death Metal februárban visszatér Európába, hogy bemutassa tavaly megjelent új lemezét. Az EODM Párizsban is fellép, ezúttal az Olympia koncertteremben, négy nappal később pedig az A38 Hajó szervezésében Budapesten, az Akvárium Klubban játszanak.

A Queens Of The Stone Age-dobos/frontember Josh Homme és gyerekkori cimborája, Jesse Hughes a kilencvenes évek végén kezdte el nagy jelentőségű zenetudományi kísérletét. A cél annak hutatása volt, hogy miként hangzana, ha az Eagles (a hetvenes évek nagyhatású folkrock-zenekara, a Hotel California előadója) death metalt játszana. Szabadidőzenekarnak indult formációjuk innen is nyerte a nevét: Eagles Of Death Metal, tehát a Death Metal Eagles-e. (És persze nem kell külön mondani, hogy zenéjének semmi köze a death metalhoz. A leglazább rakenrollról van szó, amit el lehet képzelni.)

A kísérlet meglepően kézenfekvő és végtelenül szórakoztató eredménnyel zárult. Kiderült, hogy a megszületett hibrid neve nem más, mint rock and roll, méghozzá a legdögösebb fajtából. Homme és Hughes nem gondolták túl a dolgot: csajok, buli, prostik, verdák és természetesen Szeretet és Világbéke, ahogy első lemezük címe is mondja.

Mindehhez mókás álnevek (Hughes nemes egyszerűséggel csak The Devil vagy Boots Electric, míg Homme Baaby Duck néven lép fel), szuperszórakoztató színpadi show, és természetesen Hughes ikonikus, Lemmyből, Axl Rose-ból, Jon Bon Joviból és Kurt Cobainből összegyúrt figurája.

Az Eagles Of Death Metal a leglazább társaság a rock and roll amúgy sem túl merev társaságában. Nem csoda, hogy mindenki nagyon várta a tavaly, hét év kihagyás után megjelent Zippers Downt, aminek európai bemutató turnéját szakította félbe novemberben a szörnyű párizsi terrorakció. Az EODM hazautazott, aztán egy héttel ezelőtt egy U2-koncerten ismét fellépett Párizsban. Hughes ott bejelentette, hogy februárban visszatérnek. És így is lesz, az Eagles Of Death Metal újra európai koncertturnéra indul.

Az együttes Párizsban is fellép, ezúttal az Olympiában, és négy nappal később pedig az A38 Hajó szervezésében Budapesten, az Akvárium Klubban. „Ce soir c'est le soir et toi avec moi", ahogy legújabb lemezének valóságos békehimnusszá előlépett dala, az I Love You All the Time egyik sora mondja: „ez az az este, és te velem vagy".

Az A38 Hajó bemutatja
Eagles Of Death Metal (USA)
White Miles (USA)

2016. február 20., szombat 20:00
Akvárium Klub, Erzsébet tér 12.

Jegyár: 5500 Ft, elővételben: 4900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók 2015. december 18-án, pénteken délelőtt 10 órától az A38 Hajó honlapján, személyesen az A38 Hajón, illetve az Akvárium Klub jegypénztárában. A koncert az Akvárium Klubban lesz! A 2015. november 29-i, elmaradt koncertre megváltott jegyek érvényesek!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.