Shock!

március 30.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ezek a felvételek harminc éven át a polcon porosodtak, most pedig végre napvilágot látnak”

Január 27-én különleges albummal jelentkezett a tavasszal ismét Budapesten koncertező Steve Vai. A Vai / Gash harminc éve készült, és most végighallgatható.

1208vai

A saját Favored Nations és a Mascot Label Group közös kiadásában jelent meg pénteken Steve Vai különleges kiadványa, a Vai / Gash. „Ezt a lemezt amolyan tudatfolyamként írtam és rögzítettem 1991-ben, nagyjából egy kéthetes periódusban, mert feltámadt bennem a vágy, hogy egy konkrét fajta zenét hallgathassak, miközben a barátaimmal motorozunk a Harley Davidsonjainkon – mondja a gitármester. – Egy bizonyos típusú rockzenére emlékeztet, én magam is nagyon szerettem az ilyesmit tizenévesen, a '70-es években. Ezek a felvételek harminc éven át a polcon porosodtak, most pedig, 2023-ban végre napvilágot látnak..."

Vai Johnny „Gash" Sombrotto énekessel rögzítette az albumon szereplő dalokat. Utóbbi már nem érhette meg a megjelenést, mert 1998 szeptemberében, motobalesetben elhunyt. „A valaha ismert leghatalmasabb rockénekes lehetett volna belőle – mondja Steve. – Minden vaigash_cadottsága megvolt ehhez, de aztán elment. Megszakadt a szívem, emiatt tettem félre ezt az egészet, aztán úgy évente egyszer mindig meghallgattam az elmúlt harminc évben, főleg John halálának évfordulója környékén. És nemrég erőt vett rajtam a vágy, hogy végre megjelentessem. Bárcsak megismerhettétek volna Johnt... Biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy imádtátok volna, mint én."

A dallista az alábbi:

01. In The Wind
02. Busted
03. Let's Jam
04. Woman Fever
05. She Saved My Life Tonight
06. Danger Zone
07. New Generation
08. Flowers Of Life

A lemez most végighallgatható. Vai legutóbbi stúdióalbuma, az Inviolate tavaly év elején jelent meg, és turnéján Magyarországra is eljut a mester: a koncert április 12-én lesz az Akváriumban, részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.