Shock!

április 21.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ezek a felvételek harminc éven át a polcon porosodtak, most pedig végre napvilágot látnak”

Január 27-én különleges albummal jelentkezett a tavasszal ismét Budapesten koncertező Steve Vai. A Vai / Gash harminc éve készült, és most végighallgatható.

1208vai

A saját Favored Nations és a Mascot Label Group közös kiadásában jelent meg pénteken Steve Vai különleges kiadványa, a Vai / Gash. „Ezt a lemezt amolyan tudatfolyamként írtam és rögzítettem 1991-ben, nagyjából egy kéthetes periódusban, mert feltámadt bennem a vágy, hogy egy konkrét fajta zenét hallgathassak, miközben a barátaimmal motorozunk a Harley Davidsonjainkon – mondja a gitármester. – Egy bizonyos típusú rockzenére emlékeztet, én magam is nagyon szerettem az ilyesmit tizenévesen, a '70-es években. Ezek a felvételek harminc éven át a polcon porosodtak, most pedig, 2023-ban végre napvilágot látnak..."

Vai Johnny „Gash" Sombrotto énekessel rögzítette az albumon szereplő dalokat. Utóbbi már nem érhette meg a megjelenést, mert 1998 szeptemberében, motobalesetben elhunyt. „A valaha ismert leghatalmasabb rockénekes lehetett volna belőle – mondja Steve. – Minden vaigash_cadottsága megvolt ehhez, de aztán elment. Megszakadt a szívem, emiatt tettem félre ezt az egészet, aztán úgy évente egyszer mindig meghallgattam az elmúlt harminc évben, főleg John halálának évfordulója környékén. És nemrég erőt vett rajtam a vágy, hogy végre megjelentessem. Bárcsak megismerhettétek volna Johnt... Biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy imádtátok volna, mint én."

A dallista az alábbi:

01. In The Wind
02. Busted
03. Let's Jam
04. Woman Fever
05. She Saved My Life Tonight
06. Danger Zone
07. New Generation
08. Flowers Of Life

A lemez most végighallgatható. Vai legutóbbi stúdióalbuma, az Inviolate tavaly év elején jelent meg, és turnéján Magyarországra is eljut a mester: a koncert április 12-én lesz az Akváriumban, részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.