Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Eredetileg mi akartuk Deicide néven folytatni”

Október 31-én kerül sor az év egyik legizgalmasabb death metal megjelenésére, hiszen ekkor adja ki debütáló albumát a Deicide-ból ismert Hoffmann tesók, Eric és Brian új bandája, az Amon – amely azonban a Deicide elődjének nevét viseli. A Liar In Wait című nagylemezt az Among Us című dalhoz készült klip vezeti majd fel.

„Eredetileg mi akartuk Deicide néven folytatni, de aztán Glen Benton és Steve Asheim gyorsabbnak bizonyultak nálunk", magyarázta egy korábbi interjúban Eric Hoffmann. „Mivel Glen írja az összes szöveget, ezt nagyjából mindenki el is fogadta, de azt azért fontos megjegyezni, hogy a kezdeti időszakban mi írtuk a zene nagyrészét, Glen pedig csak amolyan bérmuzsikus volt a csapatban. Így viszont most nekünk kellett énekest keresnünk, ami cseppet sem volt egyszerű."

A megfejtés végül Jesse „Jecheal" Jolly énekes/basszer személyében került a képbe, aki a Hoffmann-tesók szerint a négyhúroson is igazi nagymester, a banda dobosa pedig Mike Petrak. A Liar In Wait lemezre kilenc dal kerül majd fel, amelyek Eric szerint technikásabbak a Deicide zenéjénél, de mindenképpen rokoníthatóak korábbi zenekaruk muzsikájával. A hírek szerint az anyag emellett igen fogós is, a felvezető videoklipet pedig október 22-én forgatják majd a floridai Clearwaterben az Among Us dalhoz. Maga az album egyébként Mark Prator producerrel készült a tampai RedRoom stúdióban.

Az Amon annak idején két demót rögzített a '80-as években, az 1987-es Feasting The Beastet és az 1989-es Sacrificalt, ezek alapján szerződtette le őket a Roadrunner. Miután a nevet változtatott zenekar első két albuma minden idők legnagyobb példányszámban elkelt death metal lemezei közé került, a két demó is megjelent a Deicide logó alatt 1993-ban Amon: Feasting The Beast címmel. A Hoffman tesók egészen 2004-ig a Deicide tagjai voltak, amikor is meglehetősen csúnya körülmények között, anyagi természetű viták miatt otthagyták a zenei agy Asheimet és a főideológus Bentont. Az Amon koncertjein azonban természetesen klasszikus Deicide dalok is felcsendülnek majd.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.