Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eredeti felállásában alakult újjá a Galactic Cowboys

Tizenhét év után idén új albummal jelentkezik a Galactic Cowboys. A bekategorizálhatatlan texasi metalcsapat eredeti felállásában alakult újjá, és a Mascot kiadóhoz szerződött.

0816gc

Utoljára 2000-ben, Let It Go címmel jelentetett meg új nagylemezt a houstoni Galactic Cowboys, majd utána nem sokkal feloszlottak, ám most jó hírrel szolgálhatunk: a zenekar újjáalakult, méghozzá eredeti felállásában, azaz Dane Sonnier gitárossal, Ben C. Huggins énekessel, Alan Doss dobossal és Monty Colvin basszusgitárossal. Ez a leosztás utoljára 1993-ban, a Space In Your Face lemezen dolgozott együtt, most azonban friss albummal jelentkeznek a Mascotnál, amely ráadásul még a 2017-es év folyamán kijön. „Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét beindítottuk a Galactic Cowboys művészi gépezetét, és új zenével térünk vissza az univerzumba!", mondja Colvin. „Azt mondtuk, csak akkor térünk vissza, ha a világnak szüksége lesz ránk, és amikor a Mascot leadta a vészjelzést, tudtuk, hogy elérkezett az idő. Készülj, világ, itt jön a Galactic Cowboys!", teszi hozzá Huggins.

A Galactic Cowboys annak idején teljesen kategorizálhatatlan muzsikája révén vált sokak kedvencévé, ám vesztüket épp ez a változatosság okozta: thrashes, progresszív, funkos és rockos elemeket, illetve nyílt Beatles-hatásokat szabadon variáló, semmiféle stílushatárt nem ismerő zenéjükkel képtelenek voltak szélesebb közönségsikert elérni. Ezzel együtt ugyanakkor a banda igazi zenészkedvencnek számított, rajongótáborukban olyan bandák tagjaival, mint a King's X, a Dream Theater, a Kansas, a KISS vagy az Anthrax.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 mthomka 2017-08-16 14:27
Ez egy jó hír.
Idézet
 
 
+8 #1 ddrum 2017-08-16 08:05
na ennek most kurvára örülök
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.